Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: Τριπλάσιες ζημίες το 2019, παρά την αύξηση εσόδων και χρηστών

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Revolut ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2019 κατέγραψε τριπλάσιες ζημίες, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία, σημείωσε συγκεκριμένα απώλειες 106,5 εκατ. λιρών, ενώ το 2018 το αντίστοιχο ποσό άγγιζε τα 32.9 εκατ. λίρες. Αυτό, παρά το ότι πρώτον, τα έσοδα της Fintech αυξήθηκαν κατά 180% στα 162.7 εκατ. λίρες και δεύτερον, η πελατειακή της βάση αυξήθηκε από 3.5 σε 10 εκατ. χρήστες.

“Παρόλο που έχουμε ακόμα δρόμο να κάνουμε, είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδό μας το 2019”, δήλωσε σχετικά ο ιδρυτής και CEO της Revolut, Nik Storonsky. “Αυξήσαμε τους ημερήσιους ενεργούς πελάτες κατά 231% και ο αριθμός των επί πληρωμή πελατών αυξήθηκε κατά 139%.”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις απώλειες, η Revolut ισχυρίζεται ότι προκλήθηκαν από τις επενδύσεις της τόσο στη διεθνή της επέκταση όσο και σε νέα προϊόντα. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εταιρεία λάνσαρε νέες λειτουργίες Open Banking  όπως και μια εφαρμογή για παιδιά, ενώ “μπήκε” στην αγορά των ΗΠΑ, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι μία από τις κορυφαίες Fintech εταιρείες στην Ευρώπη, με την αξία της να υπολογίζεται στα 5.5 δισ. μετά την τελευταία της χρηματοδότηση, ύψους 580 εκατ. δολαρίων. Το γεγονός αυτό την τοποθετεί στην ίδια “θέση” με την Klarna και την Checkout.com, επίσης ευρωπαϊκές εταιρείες με αποτίμηση στα 5,5 δις.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις