Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna εξαγοράζει τη Moneymour και αποκτά product development hub στο Μιλάνο

Η Klarna, σουηδική εταιρεία – πάροχος υπηρεσιών πληρωμών, εξαγοράζει την ιταλική Moneymour και αποκτά ένα hub ανάπτυξης προϊόντων στο Μιλάνο και μια σημαντική παρουσία στο ιταλικό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Moneymour ιδρύθηκε το 2017 από τους Giacomo De Lorenzo και Michele Giannotta και επιτρέπει σε καταναλωτές να ψωνίσουν κάτι και να πληρώσουν γι’ αυτό αργότερα, σε μηνιαίες δόσεις. Ουσιαστικά παρέχει μικρά δάνεια για αγορές, χωρίς όμως τη γραφειοκρατία και το χρόνο που απαιτείται συνήθως για μια τέτοια διαδικασία.

Η λήψη πίστωσης από τη Moneymour γίνεται με μερικά κλικ, βάσει του PSD2. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δεδομένα από τον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη και τους λογαριασμούς του στα social media και λαμβάνει την απόφαση – αν δηλαδή θα χορηγήσει το δάνειο- μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι βοηθά τους πελάτες τους να αποδείξουν την αξιοπιστία τους, ακόμα και αν δεν έχουν πιστοληπτική ικανότητα.

Η Klarna θεωρεί την τεχνολογία αυτή “κλειδί” για την πίστωση χρημάτων σε millenials. Θέλει, λοιπόν, να την ενσωματώσει στα “κανάλια” της, δημιουργώντας μια πιο εύκολη εμπειρία αγορών για τους καταναλωτές. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, που πρόκειται να γίνει μέσα σε αυτό το τρίμηνο, όλη πνευματική ιδιοκτησία και το προσωπικό της ιταλικής Startup, “περνά” πλέον στην Klarna.

“Είμαστε εντυπωσιασμένοι με το τι έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ομάδα της Moneymour και είμαστε επίσης ευτυχείς που προχωράμε τώρα στην ίδρυση του νέου μας κόμβου ανάπτυξης προϊόντων στο Μιλάνο. Η ταλαντούχα ομάδα της έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα προσφορά για την ιταλική αγορά και με τις γνώσεις μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες μας στην αγορά”, δήλωσε ο Koen Köppen, CTO της Klarna.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις