Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η DeepL συγκέντρωσε 300 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ζήτησης για γλωσσικές λύσεις AI

Τον Απρίλιο του 2024, η εταιρεία κυκλοφόρησε το DeepL Write Pro, έναν βοηθό γραφής ειδικά προσαρμοσμένο για επιχειρηματική γραφή, που τροφοδοτείται από τη δική της ιδιόκτητη τεχνολογία LLM.

 

Η DeepL η οποία κατασκευάζει αυτοματοποιημένα εργαλεία μετάφρασης και γραφής κειμένου που ανταγωνίζονται τα Google Translate και Grammarly, δήλωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα αποτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, καθώς και για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη.

Οι πρωτοποριακές λύσεις μετάφρασης και γραφής της DeepL βασίζονται σε εξειδικευμένα μοντέλα AI, με αποτέλεσμα ακριβέστερες μεταφράσεις για διάφορες περιπτώσεις χρήσης και μειωμένο κίνδυνο για περιπτώσεις παραπληροφόρησης. Η ακρίβεια είναι υψίστης σημασίας στην επιχειρηματική μετάφραση και γραφή, καθιστώντας τα εξειδικευμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης την πιο αξιόπιστη και προτιμώμενη λύση για τις γλωσσικές προκλήσεις. Η πλατφόρμα Language AI της DeepL οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους και σε αποτελεσματικότητα.

Η DeepL διαθέτει ένα δίκτυο πελατών 100,000+ επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και άλλων οργανισμών παγκοσμίως. Τους τελευταίους 12 μήνες, η DeepL διεύρυνε τις προσφορές προϊόντων της προσαρμοσμένες για επιχειρήσεις. Τον Απρίλιο του 2024, η εταιρεία κυκλοφόρησε το DeepL Write Pro, έναν βοηθό γραφής ειδικά προσαρμοσμένο για επιχειρηματική γραφή, που τροφοδοτείται από τη δική της ιδιόκτητη τεχνολογία LLM. Η εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα τα αραβικά, καθώς και τα κορεατικά και τα νορβηγικά στις γλώσσες της, ανεβάζοντας το σύνολο σε 32. Τον Ιανουάριο του 2024, η DeepL εμβάθυνε τη δέσμευσή της στις ΗΠΑ – τώρα την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της – ανοίγοντας το πρώτο της γραφείο στην περιοχή.

Η Index Ventures ηγήθηκε του γύρου υπερκάλυψης. Οι επενδυτές τελικού σταδίου περιελάμβαναν την ICONIQ Growth, την Teachers’ Venture Growth και τους υφιστάμενους επενδυτές IVP, Atomico και WiL.

Στόχος της DeepL είναι να συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία προϊόντων για να ενισχύσει τη σουίτα κορυφαίων εργαλείων επικοινωνίας AI για επιχειρήσεις. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά και να προσλάβει ταλέντα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας AI, του προϊόντος, της μηχανικής και του GTM.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις