Η Flock Safety και ένα από τα μακροχρόνια VC της, η Bedrock Capital, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η startup συγκέντρωσε 275 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Flock, η οποία πουλάει κάμερες ασφαλείας και λογισμικό για να βοηθήσει την αστυνομία και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, δήλωσε ότι είχε ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα, αύξηση 70% σε ετήσια βάση.
Η εταιρεία πρόσθεσε τον Brandon Simins ως CFO της φέτος, καθώς ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη IPO, αν και η εταιρεία δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η Flock κατασκευάζει τεχνολογία παρακολούθησης βίντεο με δυνατότητα υπολογιστικής όρασης που χρησιμοποιείται από τις αρχές επιβολής του νόμου καθώς και από επιχειρήσεις, εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Είναι περισσότερο γνωστή για την τεχνολογία αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και πρόσφατα απέκτησε την εταιρεία drones δημόσιας ασφάλειας Aerodome .
Η Flock ιδρύθηκε το 2017 και πέρασε από το Y Combinator την ίδια χρονιά.
Η startup, με έδρα την Ατλάντα, έχει συγκεντρώσει πάνω από 950 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική χρηματοδότηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook , και η τελευταία της αποτίμηση πριν από ένα χρόνο ήταν 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές Andreessen Horowitz, Greenoaks, Meritech Capital, Matrix Partners και Y Combinator συμμετείχαν σε αυτόν τον γύρο.
