Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RTsafe: Σε “τροχιά” Scaleup και επένδυση από την Μαρίνα Χατσόπουλος

Η RTSafe είναι το κλασικό παράδειγμα πως μια καλή ιδέα, με στελέχη από τον ακαδημαϊκό χώρο μάλιστα, και η υποστήριξη και η δικτύωση από έναν οργανισμό, μπορεί να φέρει και επενδύσεις και έσοδα από το πρώτο χρόνο λειτουργίας σε μια Startup αρχικού σταδίου.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τον Ευάγγελο Παππά, Επικ. Καθηγητή Ιατρικής Φυσικής στο Τμήμα Ραδιολογίας – Ακτινολογίας στο ΤΕΙ Αθήνας, τον Δρ. Νίκο Στεργιόπουλο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης και τον Δρ. Θωμά Μαρή από την Ιατρική Σχολή της Κρήτης.

Η RT-Safe δραστηριοποιείται στο χώρο του HealthTech και σχεδιάζει προϊόντα τα οποία βελτιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.

Στη πράξη φτιάχνεται ένα αντίγραφο του κρανίου του ασθενή μέσω εκτύπωσης 3D το οποίο περιέχει ένα ειδικό gel το οποίο μιμείται τον εγκεφαλικό ιστό και πάνω στο οποίο γίνονται δοκιμαστικές ακτινοθεραπείες για εξατομικευμένη προσέγγιση πριν αυτές γίνουν στον ασθενή.

Twin_Phantom_1_Banner

Η εταιρεία κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2014, και τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition το 2015 και όπως προαναφέραμε μέσα σε ένα έτος η RTsafe είχε συνάψει συνεργασίες με κλινικές όπως το UT Health Science Center του Σαν Αντώνιο στο Τέξας, το Johns Hopkins αλλά και τη Philips και είχε τα πρώτα της έσοδα. Η πρόβλεψη για τα έσοδα αγγίζει τα 9 εκατ. το 2019 με συνεργασίες και κέντρα παραγωγής σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρίνα Χατσόπουλος είναι μία επιχειρηματίας και επενδυτικός “άγγελος” με ελληνο-αμερικανική καταγωγή. Το 1994 ίδρυσε και χρηματοδότησε την Z Corporation, μία ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία εξαγοράστηκε το 2005. Έκτοτε έχει βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο πολλών εισηγμένων και Startup εταιρειών όπως οι Levitronix Technologies, GSI Group, Contex Holding και Cynosure στην οποία είναι διευθύντρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις