Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup Ελληνοαυστραλού εξαγόρασε η IBM

Την Cognea, μία startup εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης από την Αυστραλία, εξαγόρασε η IBM, στα τέλη του Μαΐου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την συμφωνία σε σχετικό άρθρο της.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα γνωστικής υπολογιστικής και δημιουργεί ψηφιακούς βοηθούς για επαγγελματίες, οι οποίοι ταιριάζουν στις προσωπικότητές τους. Η IBMεξαγόρασε την εταιρεία για να εντάξει την τεχνολογία της στην Watson Group, η οποία αναμένεται να επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των γνωστικών τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα της Cognea θα ενταχθεί στον υπερυπολογιστή ερωτο-απαντήσεων Watson που έχει αναπτύξει η IBM, προκειμένου να βελτιώσει τη ρεαλιστικότητα των συζητήσεων του υπολογιστή με τους χρήστες.

Συνιδρυτής στην Cognea είναι και ο Ελληνοαυστραλός Δρ. John Zakos, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ομογένειας. Ο Ζάκος, με σπουδές στην επιστήμη υπολογιστών, κατέχει διδακτορικό τίτλο στις ευφυείς διαδικτυακές τεχνολογίες και έχει εργαστεί στο IBM Research Labστην Ιαπωνία. Έχει εργαστεί τόσο για ώριμες όσο και για startup τεχνολογικές εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις