Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metavallon: Οι 3 εταιρείες του The Accelerator στις οποίες επένδυσε το Odyssey

Τις τρεις εταιρείες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator και που λαμβάνουν επένδυση από το Odyssey Jeremie Partners ανακοίνωσε επισήμως η Metavallon.

Οι startup που έλαβαν επένδυση «σποράς» 25.000 ευρώ η κάθε μία.

“Η επένδυση αυτή επιτρέπει στους ιδρυτές της κάθε εταιρίας να εξελίξουν εντατικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να καταστούν ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο και να προετοιμαστούν για την εξάπλωσή τους στην αγορά και κατά περίπτωση τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τις εταιρείες:
AfterSearch: Έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που βοηθάει μια ομάδα να καταλήξει πιο γρήγορα και πιο εύκολα σε κάποια απόφαση. Πρακτικά, απαντά στο πρόβλημα που συναντούν ομάδες εργασίας σχετικά με τη λήψη καθημερινών καθώς και σημαντικών αποφάσεων. Πολύ συχνά σε εταιρείες πρέπει να ληφθεί μια πολύπλοκη απόφαση, η οποία περιλαμβάνει πολλούς ενδιαφερόμενους (stakeholders), πολλές εναλλακτικές επιλογές και πολλαπλά κριτήρια. Οι συμμετέχοντες καταφεύγουν σε ατελείωτα meetings και e-mails, με την οργάνωση της επικοινωνίας και της πληροφορίας να ασθενεί. Η τελική δε απόφαση πολλές φορές αναβάλλεται, καθυστερεί και συνήθως λαμβάνεται μετά από εβδομάδες ή μήνες. Η πλατφόρμα της AfterSearch προσφέρει στις ομάδες έναν μοναδικό διαδικτυακό χώρο αποφάσεων όπου μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες, να οργανώνουν το υλικό που διαθέτουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, και να το αξιολογούν με αποτελεσματικό τρόπο. Η αρχική έκδοση της πλατφόρμας AfterSearch ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ιδιωτικά από τρείς ελληνικές εταιρείες.

liateR: Χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης κίνησης, φωνητικών εντολών και εικονικής πραγματικότητας φιλοδοξώντας να αλλάξει τον χώρο του εμπορίου (ήτοι του retail, από όπου παίρνει και το όνομάς της). Στόχος της ομάδας liateR είναι να δημιουργήσει εργαλεία που βοηθούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους λιανικής και τις εταιρείες να προσφέρουν πληρέστερη εξυπηρέτηση και να αλληλεπιδρούν πιο αποτελεσματικά με τους καταναλωτές τους. Η πρώτη υπηρεσία ηλεκτρονικού δοκιμαστηρίου έχει ήδη αναπτυχθεί και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 6 φυσικά καταστήματα της αλυσίδας αθλητικών ειδών Sportmania στην Αθήνα, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα στάδια επέκτασης στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά. Eπίσης, σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στη Silicon Valley υπό την αιγίδα της IBM, η liateR διακρίθηκε κερδίζοντας τα δύο πρώτα βραβεία με δώρο υπηρεσίες ύψους 35.000 δολαρίων.

Sensorflare: Υπόσχεται να ενεργοποιήσει, να συνδυάσει, και να αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες των συνδεδεμένων συσκευών του σπιτιού μας, δίνοντας τους την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις δραστηριότητες και τις ανάγκες μας. Για την υλοποίηση των στόχων της, η startup Sensorflare χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Internet of Things), το Σημασιολογικό ιστό (Semantic Web) και τη Μηχανική μάθηση (Machine Learning) και συνοδεύονται από ένα σύνολο επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε κτήρια σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.Τέλος, και αυτή η εταιρεία είχε πρόσφατα μια σημαντική διάκριση στη Silicon Valley κερδίζοντας βραβείο 1.000 δολαρίων σε διαγωνισμό καινοτόμων τεχνολογιών.

Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα The Accelerator – το οποίο προσέφερε στις εταιρείες και υπηρεσίες αξίας 15.000 ευρώ – αποφοίτησε και η εταιρεία Missum, η οποία αναπτύσσει ένα “έξυπνο” προσωπικό ψηφιακό περιοδικό, το οποίο επιλέγει και εμφανίζει στον χρήστη του πηγές και δημοσιεύματα όχι μόνο με βάση τα ενδιαφέροντά του, αλλά και τον “αντίλογο” προς αυτά, ενώ τελικά δεν συμμετείχε η εταιρεία edasys, όπως είχε ανακοινωθεί παλαιότερα.

Σε ό,τι αφορά στην Odyssey Jeremie Partners, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει πραγματοποιήσει 10 επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει δεκάδες νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.

“Οι startup AfterSearch, liateR και Sensorflare που προήλθαν από το πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator της Metavallon είναι πραγματικά ικανές ομάδες που σύντομα αναμένεται να αντλήσουν κεφάλαια ακόμα και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Σπύρος Τραχάνης της Odyssey Jeremie Partners.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις