Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Daily Secret: Ολοκλήρωσε την πρώτη του εξαγορά

Την εξαγορά του sugarhigh, ενός e-mail περιοδικού και ιστοσελίδας, ολοκλήρωσε τις τελευταίες ημέρες και ανακοίνωσε εχθές, Τρίτη, το Daily Secret, μία εταιρεία ψηφιακών μέσων που ξεκίνησε το 2011 από την Αθήνα.

Δεν ανακοινώθηκε το ύψος της συμφωνίας, ωστόσο η εξαγορά εντάσσεται στην στρατηγική εισόδου του Daily Secret σε νέες αγορές. Το sugarhigh εδρεύει στο Βερολίνο και έτσι σηματοδοτείται το λανσάρισμα του Daily Secret στη γερμανική πρωτεύουσα. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της sugarhigh, Πέτερ Χάνσσεν, θα ενταχθεί στην ομάδα του Daily Secret ως σύμβουλος μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην αγορά της Γερμανίας.

Το Daily Secret δημιουργεί περιεχόμενο για “κρυμμένα μυστικά”, συμβουλές, τρόπους ζωής και διασκέδασης στην πόλη, το οποίο αποστέλλει καθημερινά στη βάση αναγνωστών του μέσω e-mail newsletters. Το κοινό στο οποίο στοχεύει χαρακτηρίζεται ως “δυναμικοί νέοι επαγγελματίες”. Το επιχειρηματικό του μοντέλο περιλαμβάνει τη δημιουργία διαφημιστικού και προωθητικού περιεχομένου για συνεργαζόμενα brands και εταιρείες. Ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα από τον Νίκο Κακαβούλη, μετέφερε την έδρα του στην Νέα Υόρκη, ενώ μέσα από διεθνείς επενδύσεις έχει επεκταθεί σε πάνω από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους.

“Το Daily Secret και οι επενδυτές του φέρνουν πλούσια γνώση γύρω από τις διεθνείς εκδόσεις που στηρίζονται στο e-mail και στο υπερ-τοπικό lifestyle περιεχόμενο”, αναφέρει σε δήλωσή του σε ανακοίνωση Τύπου ο ιδρυτής της sugarhigh.

Από την πλευρά της, η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Daily Secret, Τζάκλυν Γουάιτ, αναφέρει ότι “η συγχώνευση με το sugarhigh θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε άμεσα στο Βερολίνο” και προαναγγέλλει το λανσάρισμα της υπηρεσίας και στο Αμβούργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η Γουάιτ ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας τον Μάιο του 2014, με στόχο να “οδηγήσει” την εταιρεία στο επόμενο επιχειρηματικό της στάδιο. Ο ιδρυτής Νίκος Κακαβούλης αποχώρησε από τη θέση του CEO, αλλά παρέμεινε στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Ο Νίκος Κακαβούλης συμμετείχε εχθές, Τρίτη, στο τέταρτο Startup Grind Athens (ένα διεθνές φορμάτ εκδηλώσεων όπου επιτυχημένου ιδρυτές τεχνολογικών εταιρειών συνομιλούν με το κοινό) και ανέφερε δύο λόγους σε ό,τι αφορά στην αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. “Πρώτον, νομίζω ότι είχα  ολοκληρώσει τον ‘κύκλο’ των πραγμάτων που μπορούσα να δώσω στην εταιρεία. Επίσης, ήταν η σωστή στιγμή για να φέρουμε στη διοίκηση μία ομάδα που έχει την εμπειρία για να φτάσει την εταιρεία στο τελευταίο στάδιο μίας startup, που είναι το exit“, τόνισε.

startup grind athens kakavoulis 702330

Στην εκδήλωση, ο Ν. Κακαβούλης περιέγραψε το ξεκίνημα του Daily Secret με 500 ευρώ μέχρι τις χρηματοδοτήσεις και τη διεθνή επέκταση, ενώ αναφέρθηκε και στις νέες δραστηριότητές του, μετά την απεμπλοκή του από την “καθημερινότητα” της εταιρείας: ένα δημιουργικό γραφείο και μία τεχνολογία που θα “πακετάρει” το περιεχόμενο, το μόνο προϊόν, όπως τόνισε, που δεν έχει τυποποιηθεί ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στα επόμενα σχέδια του Daily Secret, η ανακοίνωση του Ν. Κακαβούλη για την εξαγορά της sugarhigh με την αποστροφή “το Daily Secret ολοκλήρωσε την πρώτη του εξαγορά“, προϊδεάζει για νέες εξαγορές της εταιρείας στο μέλλον, προκειμένου να επιταχύνει το λανσάρισμά της σε νέες αγορές.

[Επανόρθωση 19:23 – Η προηγούμενη εκδοχή αυτού του άρθρου ανέφερε λανθασμένα ότι ο Νίκος Κακαβούλης παρέμεινε στην Daily Secret υπό τον τίτλο του Διευθυντή Προϊόντος. Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, ο Νίκος Κακαβούλης δεν διατηρεί διευθυντική θέση στην εταιρεία, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του στη μετοχική της σύνθεση]

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις