Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για την Volograms

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Volograms θέλει να κάνει την τεχνολογία της διαθέσιμη σε όλους

Η Volograms, μία Startup με  Έλληνα co-founder, η οποία ασχολείται με τη δημιουργία τρισδιάστατων ολογραμμάτων, εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από την Sure Valley Ventures, με πρόσθετες επενδύσεις από την Atlantic Bridge University και την Enterprise Ireland.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2018 μέσα στο Trinity College του Δουβλίνου, όπου εργάζονταν οι τρεις ιδρυτές, Dr. Rafael Pagés (CEO),  Dr. Jan Ondrej (CTO) και Dr. Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης (COO). Σήμερα, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Samsung, αλλά και με πανεπιστήμια όπως το Royal College of Surgeons In Ireland και το London College of Fashion στο The University of the Arts, σε συγκεκριμένα projects.

Η εταιρεία ακολουθεί το μοντέλο του service provider, δημιουργώντας 3D ολογράμματα ανθρώπων από δεδομένα βίντεο και ενσωμάτωσης των ολογραμμάτων αυτών σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει AR ή VR περιεχόμενο (για παράδειγμα κινητά, tablets, AR/VR headsets κτλ.). Απευθύνεται σε πελάτες που είτε έχουν κάποιο σύστημα έτοιμο για λήψη (π.χ., production studios, 3D Scanning & VFX studios) είτε σε εταιρείες που δουλεύουν είδη στον AR/VR χώρο και θέλουν να εξερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας 3D ολογραμμάτων μέσω volumetric video στήνοντας το δικό τους σύστημα λήψης.

Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας της είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να παράγει 3D ολογράμματα ανθρώπων χρησιμοποιώντας το δικό του προσαρμοσμένο σύστημα λήψης, σε αντίθεση με αντίστοιχους “ανταγωνιστές” της που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις λήψεις σε πράσινο δωμάτιο με πολλές κάμερες υψηλής ευκρίνειας και με τεράστιο κόστος παραγωγής αντίστοιχου περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε λάβει τον Μάιο του 2018 αρχικό κεφάλαιο εκκίνησης (pre-seed capital) ύψους 850 χιλ. ευρώ εκ των οποίων τα 600 χιλ. ευρώ προήλθαν από το University Bridge Fund της Atlantic Bridge Ventures που απευθύνεται αποκλειστικά σε τεχνολογίες που γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε Ιρλανδικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα και τα υπόλοιπα 250 χιλ. ευρώ από την Enterprise Ireland.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Volograms θέλει να κάνει την τεχνολογία της διαθέσιμη σε όλους, εισάγοντας την στα κινητά τηλέφωνα και κατ’επέκταση στα social media.  Η εταιρεία πιστεύει ότι η τεχνολογία της θα έχει ιδιαίτερη απήχηση τόσο σε δημιουργούς περιεχομένου όσο και σε απλούς χρήστες, συγκριτικά με τις υπάρχουσες στατικές λύσεις περιεχομένου που προσφέρονται μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας την χρηματοδότηση, ο Dr. Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης, δήλωσε στο Startupper:  “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη χρηματοδότηση της Sure Valley Ventures και την περαιτέρω χρηματοδότηση της Atlantic Bridge και Enterprise Ireland στη Volograms και την ομάδα της. Η χρηματοδότηση αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη τεχνολογία μας, να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και να έρθουμε πιο κοντά στη δημιουργία 3D ανθρωπίνων ολογραμμάτων χρησιμοποιώντας μόνο τις κάμερες που είναι διαθέσιμες στο κινητό μας τηλέφωνο ξεφεύγοντας πια από τις πολλές κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τα μεγάλα studio setups και το τεράστιο κόστος παραγωγής που απαιτείται για τη δημιουργία αντίστοιχου περιεχομένου.”

Περισσότερα για την Volograms:

Volograms: Μια “πολυεθνική” Startup καινοτομεί στα τρισδιάστατα ολογράμματα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις