Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nanox σήκωσε 59 εκατ. δολάρια για να αλλάξει τις ακτινολογικές εξετάσεις

Πρόσθετη χρηματοδότηση 59 εκατ. δολαρίων από τις SK Telecom, Industrial Alliance,  Foxconn και Yozma Korea έλαβε η ισραηλινή Medtech Nanox.  Η χρηματοδότηση ήρθε σε δύο “δόσεις”, με την πιο πρόσφατη, ύψους 20 εκατ. δολαρίων, να μπαίνει στα ταμεία της τον Ιούνιο.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να κατακτήσει τον κόσμο της ακτινοδιαγνωστικής και του image analysis με hardware το οποίο μειώνει το μέγεθος και το κόστος του εξοπλισμού εξέτασης, καθώς και με software, το οποίο βελτιώνει την ποιότητα των ακτινογραφιών και των πληροφοριών που λαμβάνει κανείς από αυτές.

Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει ένα «κρεβάτι για ακτινογραφίες» (Nanox.ARC), προσιτό οικονομικά αλλά και πολύ μικρότερο σε μέγεθος, συγκριτικά με τα συμβατικά. Ενδεικτικά, το προϊόν αυτό ζυγίζει 70 κιλά, σε σύγκριση με έναν κλασικό αξονικό τομογράφο που κοστίζει 2,000, ενώ η παραγωγή του κοστίζει 10.000 δολάρια, ενώ του τομογράφου 1-3 εκατ. δολάρια.

Από άποψη τεχνολογίας, η εταιρεία βασίζεται στην ψηφιακή απεικόνιση, μια σχετικά νέα πρακτική στο πεδίο των ιατρικών απεικονίσεων, η οποία βασίζεται σε ψηφιακές σαρώσεις και όχι σε πλάκες ακτίνων Χ για τη λήψη και επεξεργασία εικόνων. Το “πακέτο” που προσφέρει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε εξέταση που παραδοσιακά βασίζεται σε ακτίνες, όπως η απλή ακτινογραφία, η αξονική ή η μαστογραφία.

Από την ίδρυσή της το 2012, η Nanox έχει σηκώσει συνολικά 110 εκατ. δολάρια.  Από τον περασμένο Οκτώβριο, έχει υπογράψει συμφωνίες για την ανάπτυξη του Nanox.ARC, αλλά και των υπηρεσιών διαγνωστικής της σε 13 χώρες και πέντε ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των Ταιβάν, Σιγκαπούρης, Νότιας Κορέας, Ιταλίας, Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Ακόμα δεν έχει λάβει έγκριση για την είσοδό της σε νοσοκομεία και κέντρα διάγνωσης όμως όπως όλα δείχνουν η στιγμή δεν αργεί.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις