Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DeepSea Technologies: Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από μεγάλους “παίκτες” της ναυτιλίας

Η DeepSea Technologies, ελληνική Startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από υφιστάμενους και νέους επενδυτές.

Του γύρου ηγήθηκε η Nabtesco Technology Ventures με τη συμμετοχή του Signal Group και της ETF Partners. Η Nabtesco Technology Ventures είναι ο επενδυτικός βραχίονας της της Nabtesco Corporation, ηγέτιδας εταιρείας στον αυτοματισμό της ναυτιλίας με μερίδιο της αγοράς που αγγίζει το 40%. Το Signal Group είναι μια εταιρεία που συνδυάζει τη ναυτιλία με την τεχνολογία και τις επενδύσεις και έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα SaaS για την εμπορική βελτιστοποίηση της ναυτιλίας. Τέλος, η ETF Partners είναι το κορυφαίο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στη βιωσιμότητα.

Η DeepSea από την πλευρά της, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων για να οδηγήσουν τη βιομηχανία της ναυτιλίας μπροστά. Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα, έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα μία πλατφόρμα – λογισμικό για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πλοίων.  Η πλατφόρμα της εταιρείας παρακολουθεί την απόδοση και τα λειτουργικά δεδομένα πλοίων, κοινοποιώντας σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στους ιδιοκτήτες ή τους ναυλωτές. Με τα δεδομένα αυτά, η DeepSea στη συνέχεια προχωρά σε συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αύξησης της αποδοτικότητας του πλοίου και του στόλου και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και Roberto Coustas, οι οποίοι είχαν οικογενειακή παράδοση στη ναυτιλία και σπουδές πάνω στη μηχανική μάθηση. Μέχρι σήμερα, έχει σηκώσει 3 εκατ. ευρώ σε μια χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2020.Τα νέα κεφάλαια, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με ανακοίνωση, για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογίας και προϊόντων, καθώς και για να επιταχύνουν της διεθνή εμπορική επέκταση της DeepSea που θα επικεντρωθεί σε ασιατικές αγορές. Επίσης, μετά από αυτή τη συμφωνία, η ελληνική εταιρεία και η Nabtesco θα ξεκινήσουν μια εμπορική και ερευνητική συνεργασία που θα εστιάσει στο δίκτυο πωλήσεων, την από κοινού ανάπτυξη προϊόντων αλλά και την έρευνα σε τεχνολογίες που θα αναδιαμορφώσουν τη βιομηχανία, όπως λέει η εταιρεία.

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο Roberto Coustas, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeepSea Technologies, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που εξασφαλίσαμε αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Το να έχουμε την υποστήριξη  από βασικούς παίκτες της βιομηχανίας… είναι εξαιρετικά κίνητρο για όλη την ομάδα. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης… μας κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις