Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Weendy: Άλλαξε μοντέλο, όνομα και “σήκωσε” 1,7 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ

Η Sunshine Labs είναι μία αμερικανική startup εταιρεία που ιδρύθηκε ως weendy από δύο Έλληνες (Κατερίνα Στροπωνιάτη και Γιάννη Βαρελά) το 2013 στο Σαν Φρανσίσκο μετά τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του του accelerator με βάση την Ιταλία MindTheBridge.

Η εταιρεία αναπτύσσει μία εφαρμογή η οποία “υπόσχεται” ακριβέστερες αναφορές καιρικών συνθηκών σε μικρό, τοπικό επίπεδο και σε “τρέχοντα” χρόνο.

Αρχικά, ως weendy, επρόκειτο περισσότερο για ένα κοινωνικό δίκτυο όπου οι χρήστες-μέλη έστελναν οι ίδιοι αναφορές για τις καιρικές συνθήκες του μέρους στο οποίο εβρίσκοντο. Πλέον, η υπηρεσία έχει προσθέσει νέα χαρακτηριστικά στο μοντέλο της, καθώς η εφαρμογή βασίζεται περισσότερο σε δεδομένα από την Αμερικανική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία και σε ατμοσφαιρικές μετρήσεις οι οποίες συλλαμβάνονται από τα βαρόμετρα που είναι ενσωματωμένα στα smartphones. Και στην νέα της εκδοχή, η υπηρεσία δέχεται αναφορές από τους ίδιους τους χρήστες για ξαφνικές αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα.

Στην προηγούμενη εκδοχή της, η εφαρμογή απευθυνόταν σε όσους δραστηριοποιούνταν σε αθλήματα που επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες (πχ. ιστιοσανίδα), ωστόσο η νέα εκδοχή απευθύνεται σε όλο το κοινό που θέλει να λάβει και να στείλει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε υπέρ-τοπικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανακρίβειες που δημιουργούνται από τα “παραδοσιακά” δελτία καιρού.

Ως weendy, η εταιρεία είχε λάβει τον Φεβρουάριο του 2013 μία χρηματοδότηση ύψους 240.000 δολαρίων από το αμερικανικό “εκκολαπτήριο” Archimedes Labs. Την προηγούμενη εβδομάδα, ως Sunshine Labs, η εταιρεία έλαβε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης, ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων. Συμμετείχαν τα επενδυτικά ταμεία Winklevoss Capital, AOL Fund, Morado Venture Partners, Great Oaks Venture Capital και ο Ιρανο-Αμερικανός πρώην διευθύνων σύμβουλος των AT&T Labs και νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των 2020 Venture Partners, Χοσσεΐν Εσλαμπόλχι.

Η εταιρεία, εκτός από τους δύο Έλληνες συνιδρυτές, απασχολεί δύο ακόμη Έλληνες, τους προγραμματιστές λογισμικού Γιώργο Τάσκο και Κώστα Χαριζάκη.

Το οξύμωρο είναι ότι η εταιρεία παρ’ ότι “υπόσχεται” ακριβέστερες μετεωρολογικές προβλέψεις δεν συνεργάζεται με κανέναν μετεωρολόγο, ωστόσο όπως δηλώνει η Κατερίνα Στροπωνιάτη στη διαδικτυακή έκδοση του MIT Technology Review, στόχος της εταιρείας είναι να συνεργασθεί με ειδικούς στον καιρό.

Η υπηρεσία διατίθεται σε τέσσερεις αμερικανικές πόλεις, ενώ η Στροπωνιάτη αναφέρει ότι η private beta της εφαρμογής χρησιμοποιείται από 250 άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις