Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LANGaware: Νέα χρηματοδότηση 1.5 εκ. ευρώ από Metavallon και άλλους επενδυτές

H LANGaware ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του νέου της γύρου χρηματοδότησης με στόχο να φέρει πραγματική επανάσταση στην έγκαιρη ανίχνευση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Στρατηγικοί επενδυτές στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης ηγήθηκαν του επενδυτικού γύρου, στον οποίο συμμετείχε επίσης ο υφιστάμενος επενδυτής Metavallon VC.

Η LANGaware, που ιδρύθηκε από τη Βασιλική Ρεντούμη, ερευνήτρια στον τομέα της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας και της Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών και ψυχιατρικών παθήσεων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη, μέσω της ανίχνευσης και παρακολούθησης ψηφιακών βιοδεικτών που βασίζονται στη γλώσσα, τη φωνή και την ομιλία. Η τεχνολογία πίσω από την πλατφόρμα, πλέον κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέσω του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), είναι προϊόν πολυετούς έρευνας και έχει ήδη ενσωματωθεί σε μία σειρά από αναγνωρισμένες κλινικές και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Η λύση της πλατφόρμας LANGaware έχει ως στόχο να βοηθήσει τους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης να προωθήσουν την έρευνα, να βελτιώσουν τη φροντίδα και να παρέχουν εξατομικευμένη υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους παθήσεις. Στους πελάτες της LANGaware περιλαμβάνονται κλινικές, νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φαρμακευτικές εταιρείες. Οι πελάτες της αυτοί είναι πλέον σε θέση να εντοπίζουν έγκαιρα και γρήγορα, άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ή έχουν διαγνωστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες νευροεκφυλιστικές και ψυχιατρικές ασθένειες και να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης θεραπείας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της LangaAware Βασιλική Ρεντούμη δηλώνει: «Η μάχη με την άνοια απαιτεί όλη μας τη δυναμική. Γι ‘αυτό έχουμε αναπτύξει έναν «virtual expert» που βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση της νόσου με στόχο να προσφέρει στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής. Η λύση μας παρέχει στους ιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης ένα ακριβές εργαλείο για τη διάγνωση, στις φαρμακευτικές εταιρείες ένα πιο αποτελεσματικό εργαλείο διαλογής ασθενών για τις κλινικές δοκιμές τους, και τέλος στους ασθενείς μία εξ αποστάσεως εκτίμηση και παρακολούθηση της νόσου από την άνεση του σπιτιού τους ».

Η Hollie Kemp, Επιχειρησιακή Διευθύντρια της LangaAware, δηλώνει: «Αυτή η επαναστατική τεχνολογία οδεύει στο να καταφέρει να αλλάξει το πρόσωπο τόσο των νευροεκφυλιστικών όσο και των ψυχιατρικών παθήσεων, παρέχοντας ταχύτερη παρέμβαση και αποτελεσματική παρακολούθηση, επιτρέποντας έτσι πιο έγκαιρες θεραπείες. Η LANGaware συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό της καλής ποιότητας ζωής, καθιστώντας τη διάγνωση τέτοιων παθήσεων εύκολη και προσιτή. Αυτή η χρηματοδότηση θα ενισχύσει την αποστολή μας και θα επιταχύνει την ανάπτυξή μας».

Η Αλεξάνδρα Χολή συνέταιρος του Metavallon VC, αναφέρει: «Στη Langaware βρίσκουμε τόσο μια εξαίρετη εταιρεία προς επένδυση όσο και την έμπνευση για το πώς η τεχνολογία και οι επιχειρηματίες μπορούν να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους γύρω μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υποστήριξη μιας τόσο ισχυρής ψηφιακής διαγνωστικής πλατφόρμας προς την επίλυση αυτών των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεων, με την ήδη τεράστια αγορά που εξυπηρετεί, καθώς και με τις δυνατότητες επέκτασής της για την αντιμετώπιση ενός πλήθους νευροεκφυλιστικών και ψυχιατρικών παθήσεων, ένδειξη αξίας τόσο για τους επενδυτές μας όσο και για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ασθενείς που δύναται να επωφεληθούν».

Διαβάστε επίσης:

Metavallon: Νέα επένδυση Seed στην LangAware με καταγωγή από τον “Δημόκριτο”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις