Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elikonos 2: Επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Select Fish Α.Ε.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, το growth VC του Equifund,  ανακοινώνει την δέκατή του επένδυση ύψους €7 εκατ. και την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Select Fish A.E.

Η Select Fish A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας και συσκευασίας ψαριών και αποτελεί τον μεγαλύτερο διανομέα σολομού στην εγχώρια αγορά. Το χαρτοφυλάκιο πελατών της Select Fish A.E. αποτελείται από αλυσίδες super market και εμπόρους ψαριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Select Fish A.E. έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοτροφείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1995 και απασχολεί 120 άτομα προσωπικό.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €85 εκατ., έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs). Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR αντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

To Elikonos 2 έχει επενδύσει ήδη στις εταιρείες: ComSys, ETPA Packaging, OJOO Limited, Eurocatering, Mega Γύρος, Andromeda SeaFood, Youth Lab, Ροδούλα.

Διαβάστε περισσότερα για αυτές τις επενδύσεις εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις