Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5 tech θέσεις εργασίας που θα έχουν μεγάλη ζήτηση το 2022

Το 2022 είναι στην γωνία και μαζί του ο κλάδος της τεχνολογίας που μετασχηματίζεται διαρκώς εν μέσω πανδημίας. Από την εξ αποστάσεως εργασίας μέχρι τις συσκέψεις μέσω Zoom, ακόμα και η αναζήτηση εργασίας έχει αλλάξει με τα νέα δεδομένα.  

Τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια πολλοί έχουν επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες τους στον εργασιακό αλλά και τον προσωπικό τομέα. Συνεπώς, βιώνουμε μια έκρηξη στην αγορά εργασίας με νέες μορφές και μοντέλα εργασίας που προσελκύουν περισσότερο κόσμο από ποτέ.  

Ορίστε και μια λίστα από τις δουλειές που αναμένεται να έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση τον χρόνο που μας έρχεται και αφορούν -τι άλλο- το πεδίο της τεχνολογίας:  

Java Developer 

Οι προγραμματιστές Java δημιουργούν web εφαρμογές, λογισμικό και προγράμματα ενώ συμμετέχουν σε όλο τον κύκλο ανάπτυξης ενός προϊόντος. Μια θέση που θα είναι πάντα σε ζήτηση τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό με τις εταιρείες να ανοίγουν συνεχώς θέσεις εργασίας.  

Cloud Architect  

Ο υπεύθυνος για την στρατηγική cloud μιας εταιρείας, με γνώσεις γλωσσών προγραμματισμού, είναι ο IT επαγγελματίας που κάθε επιχείρηση θα χρειαστεί για να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ σύνθετων επιχειρηματικών προβλημάτων και λύσεων που παρέχει το υπολογιστικό νέφος.  

Υπεύθυνος προϊόντος 

Ο product manager επιβλέπει την εξέλιξη του προϊόντος της εταιρείας, από αρχικό του στάδιο μέχρι την φάση σχεδιασμού και την ολοκλήρωση του. Συνήθως, είναι συνδετικός (επικοινωνιακός) κρίκος όλων των ομάδων της εταιρείας, φροντίζοντας για την επίβλεψη των σχετικών εργασιών.  

Ειδικός κυβερνοασφάλειας 

Η ψηφιακή ασφάλεια είναι το πρώτο και το πιο αναγκαίο στοιχείο για την επιβίωση μιας επιχείρησης. Επομένως, οι υπεύθυνοι κυβερνοασφάλειας είναι κάτι σαν τους σωματοφύλακες που προστατεύουν τις εταιρείες και τους πελάτες από τους χάκερς. Χωρίς μια ομάδα κορυφαίων ειδικών σε θέματα πληροφορικής ασφάλειας, οι εταιρείες κινδυνεύουν να χάσουν τεράστια ποσά από παραβιάσεις δεδομένων και να υποστούν πιέσεις ή και απώλειες δυσαρεστημένων πελατών.  

Data Scientist  

Ο ρόλος αυτός περιλαμβάνει την πρόβλεψη και την ανάλυση δεδομένων, τον εντοπισμό προβλημάτων και την συλλογή δεδομένων μεταξύ άλλων. Η επιστήμη των δεδομένων αποτελεί έναν τομέα που αναπτύσσεται ταχέως καθώς τα data είναι το μέλλον.  

Διαβάστε σχετικά:

10 μελλοντικά επαγγέλματα για τα οποία κανείς δεν έχει προετοιμαστεί

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις