Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Openfund: «Όχι» στο Cookisto, «ναι» στο Forky

Τη συμμετοχή του στην Forky Food Services ανακοίνωσε και επισήμως το Jeremie Openfund II.

Όπως είχε δημοσιοποιήσει αποκλειστικώς στο Startupper.gr ο Μιχάλης Γκόντας, συνιδρυτής της εταιρείας, ο γύρος επένδυσης ανέρχεται συνολικώς σε 800.000 ευρώ, με κύρια συμμετοχή του Openfund, αλλά και τη συμμετοχή του βρετανικού ταμείου Blue Wire Capital και μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών.

Δείτε τη συνέντευξη στο: Μ. Γκόντας: «Το Forky έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 800.000 ευρώ» (video-συνέντευξη)

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν, αναφέρει η ανακοίνωση, για την ανάπτυξη των υποδομών και των επιχειρησιακών λειτουργιών της εταιρείας, ώστε η υπηρεσία της να καλύψει την περιοχή της μητροπολιτικής Αθήνας.

Η νέα υπηρεσία, η οποία παρασκευάζει και διανέμει ποιοτικό φαγητό σε χρόνους κάτω από 15 λεπτά μέσω διαδικτυακής παραγγελίας, δημιουργήθηκε από τους Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή, το καλοκαίρι του 2014, μετά από δύο χρόνια δραστηριοποίησης με το Cookisto.

Διαβάστε αναλυτικά στο: Cookisto τέλος, εγένετο Forky!

Στην ανακοίνωσή του, το Openfund αναφέρεται στο «παρασκήνιο» της επικοινωνίας των δύο πλευρών, «αποκαλύπτοντας» ουσιαστικώς ότι είχαν γίνει συζητήσεις για επένδυση και στην Cookisto.

«Γνωρίζουμε τον Μιχάλη Γκόντα και τον Πέτρο Πιτσιλή (σσ. οι δύο συνιδρυτές της Forky αλλά και της Cookisto) εδώ και λίγα χρόνια. Αντιμετωπίζαμε με σεβασμό τις προσπάθειές τους να χτίσουν κάτι εντελώς νέο στη βιομηχανία του φαγητού. Από την άλλη, όμως, δεν μας έπεισε η ιδέα της συνεργατικής οικονομίας στον τομέα του διαμοιρασμού σπιτικού φαγητού και αποφασίσαμε να απορρίψουμε (σσ. τη συμμετοχή του επενδυτικού ταμείου) στο παρελθόν. Όλα άλλαξαν στο τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού. Οι ιδρυτές συνειδητοποίησαν ότι – παρά τις εξαιρετικές τους προσπάθειας – δεν θα κατάφερναν τίποτα με το Cookisto (…) και πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες ‘στροφές’ που έχουμε δει μέχρι τώρα στο σύντομο ταξίδι μας», αναφέρεται, ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνεται:

«Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, οι δύο ιδρυτές έχτισαν και ανέπτυξαν σε μία μικρή περιοχή της Αθήνας μία υπηρεσία που φέρνει την παράδοση φαγητού σε εντελώς νέο επίπεδο (…) Μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κλάδο. Η αρχική υιοθέτηση (σσ. της υπηρεσίας) το φθινόπωρο υπήρξε φανταστική και κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τους ισχυρούς αριθμούς προσέλκυσης χρηστών».

Πρόκειται για ένα μοντέλο υπηρεσίας που έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και προσφάτως και στην Ευρώπη, ωστόσο οι επενδυτές στην – ελληνική – Forky τονίζουν ότι «παρ’ ότι και ο διεθνής ανταγωνισμός έχει αρχίσει να αποκτά σταθερή μορφή, πιστεύουμε ότι η Forky χτίζει μία μοναδική εταιρεία εστίασης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις