Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Resin.io: “Μπαίνει” κορυφαίο αμερικανικό VC σε επένδυση 3 εκατ. δολ.

Στην ελληνική startup Resin.io, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του Internet of Things, επένδυσε το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα DFJ (Draper Fisher Jurvetson), ένα από τα κορυφαία των ΗΠΑ.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, η οποία ενημέρωσε ότι η συνολική επένδυση σε αυτήν ανέρχεται σε 3 εκατ. δολ. και συμμετείχαν επιπλέον το ελληνικό επενδυτικό ταμείο Jeremie Openfund II και οι ιδιώτες επενδυτές Gil Dibner και Πάνος Παπαδόπουλος (ιδρυτής της BugSense και νυν στέλεχος της αμερικανικής Splunk).

Το Resin προέκυψε μέσα από τη προηγούμενη δουλειά της ομάδας της ως προγραμματιστές, όταν στο πλαίσιο ενός project ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση ενός δικτύου από εκατοντάδες οθόνες ψηφιακής σήμανσης στο Λονδίνο. Ξοδεύοντας απίστευτο χρόνο πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες για να ενημερωθεί το λογισμικό σε καθεμία από αυτές τις οθόνες, προέκυψε η ιδέα για το Resin.io. Σήμερα, μέσω της πλατφόρμας που έχει αναπτυχθεί, μπορεί οποιοσδήποτε που διαχειρίζεται διασυνδεδεμένες συσκευές (κιόσκια, ψηφιακή σήμανση, έξυπνα ρολόγια, infotainment για οχήματα, έξυπνες οικιακές συσκευές κ.α.) να διατηρεί το λογισμικό που τρέχει σε αυτές ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή σε όσο αριθμό συσκευών χρειάζεται. Αυτό καθίσταται δυνατό ασύρματα, με ασφάλεια και σε μαζική κλίμακα.

Η Resin.io έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες “έξυπνες” συσκευές και υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες hardware, χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα, συσκευή ή αρχιτεκτονική. Υποστηρίζει τα πιο γνωστά single board computers όπως το Raspberry Pi, BeagleBone Black, Intel Edison και Freescale Sabre, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε κατά παραγγελία hardware επεκτείνοντας την υποστήριξή της σε περισσότερα συστήματα που διατίθενται στην αγορά. Μέσω της πλατφόρμας του Resin.io, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους σε απεριόριστο αριθμό Linux συσκευών και να προχωρούν σε αναβάθμιση του λογισμικού από απόσταση. Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα. Ουσιαστικά, μέσω του Resin.io, η ανάπτυξη εφαρμογών για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems) γίνεται το ίδιο εύκολη με την ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud.

“Οι εξελίξεις στο χώρο του Internet of Things είναι ραγδαίες και οι προγραμματιστές καλούνται να αναπτύσσουν εφαρμογές για διασυνδεδεμένες συσκευές εύκολα και γρήγορα ώστε οι κατασκευαστές να έχουν στα χέρια τους ασφαλείς συσκευές με ενημερωμένο λογισμικό. To Resin.io βοηθά τους προγραμματιστές να ακολουθούν τις εξελίξεις στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του ΙοΤ με τη μοναδική δυνατότητα να χρησιμοποιεί containers Linux για την ανάπτυξη κώδικα και ενσωματωμένων συστημάτων”, αναφέρει στην ανακοίνωση Τύπου ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, εταίρος της DFJ.

Η εταιρεία διατηρεί γραφεία σε Σαν Φρανσίσκο, Λονδίνο και Αθήνα και το σύνολο της επένδυσης θα διατεθεί για επέκταση της υπάρχουσας ομάδας με έμφαση στο γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα, την υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών hardware και την ταχεία ανάπτυξη του προϊόντος της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις