Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Athletopia: Κεφάλαια 120.000 ευρώ από επιχειρηματικούς αγγέλους για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας δρομικών γεγονότων

Η Athletopia ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Νίκο Θεοδωράκη και τον Σουηδό επιχειρηματία Petter Hederstedt

Η Athletopia, η νεοφυής επιχείρηση που στοχεύει στην ψηφιοποίηση της παγκόσμιας βιομηχανίας των δρομικών γεγονότων, ανακοίνωσε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 120.000 ευρώ με την υποστήριξη του Hellenic Business Angels Network. 

Η Athletopia ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Νίκο Θεοδωράκη και τον Σουηδό επιχειρηματία Petter Hederstedt και αποτελεί ουσιαστικά αποτελέσματα ερευνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έδειξαν ότι οι διοργανωτές των αθλητικών γεγονότων δεν έχουν στη διάθεση τους τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές για να αναπτύξουν τις διοργανώσεις τους και αυτή ακριβώς την πρόκληση έρχεται να αντιμετωπίσει η Athletopia που ιδρύθηκε το 2020 ως τεχνοβλαστός του ιδρύματος.

Ετησίως στην Ελλάδα διοργανώνονται περίπου 1.000 δρομικά γεγονότα. Περίπου 60.000 αγώνες πραγματοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ, στους οποίους συμμετέχουν 55 και 60 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αντίστοιχα σε μία αγορά που αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ.

Η Athletopia εξοπλίζει τους διοργανωτές με ψηφιακά εργαλεία που στοχεύουν σε υψηλότερη δέσμευση των δρομέων με τους αγώνες και στην αποτελεσματικότητα των χορηγικών προγραμμάτων, μετατρέποντας τις διοργανώνεις-της- μίας-ημέρας σε ένα πλούσιο σε δεδομένα ταξίδι 100 ημερών. Με τον τρόπο αυτό οφελεί τόσο τους διοργανωτές, όσο τους δρομείς και τους χορηγούς.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια που γίνεται να μεταφέρουμε τα αποτελέσματα της πανεπιστημιακής έρευνας στην πλατφόρμα της ΑTHLETOPIA. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών το δρομικό κίνημα έχει επιστρέψει και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους διοργανωτές να δημιουργήσουν μεγαλύτερους και καλύτερους αγώνες”, αναφέρει ο Νίκος Θεοδωράκης συνιδρυτής της εταιρείας και διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ.

“Μετά από 10 χρόνια στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων στη Σουηδία, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη του Ελληνικού οικοσυστήματος, αλλά και ευγνώμων σε όλους αυτούς τους επιχειρηματικούς αγγέλους που μοιράστηκαν το όραμα μας για την παγκόσμια αγορά των δρομικών γεγονότων. Το τρέξιμο έχει τεράστια σωματικά και ψυχικά οφέλη για τους ανθρώπους, έτσι ο συγχρονισμός ώστε να συνεισφέρουμε και εμείς στην ανάπτυξη του τώρα που βγαίνουμε από την πανδημία είναι ιδανικός”, λέει ο Petter Hederstedt, συνιδρυτής της εταιρείας και επιχειρηματίας στο χώρο του διαδικτύου, που προηγουμένως συμμετείχε ως συνιδρυτής στην προσέλκυση κεφαλαίων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία Velory.

“Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με τον Νίκο, τον Petter, αλλά και με μία εξαιρετική ομάδα επιχειρηματικών αγγέλων στην προσπάθεια της Athletopia να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες ενός δρομικού γεγονότος, δημιουργώντας εξαιρετικές εμπειρίες για τους δρομείς και αναβαθμίζοντας το ρόλο των χορηγών”, αναφέρει ο Νίκος Τσονιώτης συνιδρυτής της Ideas Forward, λέγοντας επίσης, ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες της Athletopia είναι πολύ μεγάλη, με πάνω από 30 διοργανώσεις να έχουν ήδη συνεργαστεί με την Athletopia σε λίγους μήνες.

“Η Athletopia έχει αναπτύξει μία εφαρμογή για τους διοργανωτές αθλητικών γεγονότων, που διευκολύνει τους συμμετέχοντες των αγώνων τους να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ παράλληλα τους ενθαρρύνει να ασχολούνται ενεργά με τη διοργάνωση. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί δημογραφικά και ψυχογραφικά δεδομένα για να εξατομικεύσει την εμπειρία των δρομέων, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τον αγώνα, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους διοργανωτές και στους χορηγούς να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση τους με τους δρομείς. Αυτή είναι μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο χώρο αυτό, από ότι γίνεται μέχρι σήμερα”, εξηγεί ο Petter Hederstedt.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις