Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fieldscale: Επένδυση ύψους 150.000 ευρώ από το Openfund

Fieldscale, εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αναπτύσσει λογισμικό για προσομοίωση ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων ανακοινώνει σήμερα, Τρίτη, τη λήψη αρχικής επένδυσης ύψους 150.000 ευρώ από το JEREMIE Openfund II.

Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο εταίρος της Openfund Γεώργιος Τζιραλής δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με μία αφοσιωμένη και φιλόδοξη ομάδα που δημιουργεί αμιγώς τεχνολογικά προϊόντα για την βιομηχανία με έντονο ερευνητικό υπόβαθρο».

«Το τοπίο της προσομοίωσης αναμένεται να αλλάξει δραματικά μέσα στην επόμενη δεκαετία.  Η πρόσβαση στα εργαλεία θα γίνεται ολοένα και πιο συχνά μέσα από τις έξυπνες συσκευές, ενώ οι υπολογισμοί θα γίνονται με τους πρακτικά ανεξάντλητους πόρους που παρέχει πλέον το Cloud. Η Fieldscale φιλοδοξεί μέσα από την καινοτομία της να παίξει ηγετικό ρόλο στη νέα αγορά», αναφέρει ο CEO και ένα από τους δύο ιδρυτές της Fieldscale, Γιώργος Μπόντζιος.

«Η προσπάθεια να μετατρέψουμε πρωτογενή ακαδημαϊκή γνώση σε βιομηχανικό προϊόν, το οποίο θα αντιμετωπίζει σύνθετα, πραγματικά, βιομηχανικά προβλήματα, είναι μια μεγάλη πρόκληση που μας συναρπάζει», δηλώνει ο CTO και εταίρος ιδρυτής της Fieldscale, Γιώργος Μπουζιανάς.

Fieldscale_Team_702x336
Η ομάδα της Fieldscale.

Σημειώνεται ότι με τα εργαλεία της Fieldscale, ο σχεδιασμός hardware γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα από ποτέ. Η ραγδαία ανάπτυξη της μικρο και νανοηλεκτρονικής έφερε μηχανικούς και επιστήμονες αντιμέτωπους με ένα σοβαρό πρόβλημα: τα διαθέσιμα εργαλεία λογισμικού, σχεδιασμού και προσομοίωσης δεν μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα με την απαιτούμενη ακρίβεια και ταχύτητα. Οι ιδρυτές της Fieldscale, Γιώργος Μπόντζιος και Γιώργος Μπουζιανάς, βίωσαν αυτό ακριβώς το πρόβλημα στη διάρκεια των διδακτορικών τους σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και με την ίδρυση της Fieldscale επιχειρούν να δώσουν τη λύση.

Μοναδικά πλεονεκτήματα και διεθνής καινοτομία
Τα προϊόντα της Fieldscale βασίζονται σε αλγορίθμους 4ης γενιάς που επιταχύνουν την προσομοίωση ως και 10 φορές! Όλα τα εργαλεία είναι σχεδιασμένα με επίκεντρο τον χρήστη: από το εξαιρετικά απλουστευμένο περιβάλλον σχεδίασης ως τους εκπληκτικής ακρίβειας υπολογιστικούς αλγορίθμους, η Fieldscale έχει στόχο να διευκολύνει τον σχεδιασμό νέων προϊόντων hardware όπως chip υπολογιστών, ηλεκτρονικούς αισθητήρες, κεραίες smartphone κ.ά, και να φέρει την τεχνολογία του μέλλοντος ένα βήμα πιο κοντά.

Fieldscale_02

Για να καταστήσει την τεχνολογία της εύκολα προσβάσιμη σε όλους, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να λανσάρει υπηρεσία μέσω της οποίας τα εργαλεία προσομοίωσης θα καταστούν διαθέσιμα διαδικτυακά. Ο χρήστης θα επιλέγει την επιθυμητή υπολογιστική ισχύ και διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους του Cloud με πολύ μικρό κόστος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ομάδα της Fieldscale μετρά ήδη 5 μέλη πλήρους απασχόλησης και συνεχίζει να μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις