Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: Έσοδα ύψους 767,1 εκατ. δολαρίων για την κορυφαία βρετανική fintech

Η εταιρεία κατέγραψε τα πρώτα ετήσια κέρδη στην ιστορία της για το 2021

Τα πρώτα ετήσια κέρδη στην ιστορία της για το 2021 κατέγραψε η Revolut μία από τις κορυφαίες fintech εφαρμογές του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγχρόνως, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 33% στα έσοδά της.

Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τις 636,2 εκατ. λίρες (767,1 εκατομμυρίων δολαρίων) για το 2021, τριπλάσια από αυτά που είχε το προηγούμενο έτος, και σημείωσε κέρδη 59,1 εκατομμυρίων λιρών προ φόρων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2020, η Revolut κατέγραψε ζημιά προ φόρων ύψους 205 εκατομμυρίων λιρών.

Τα αποτελέσματα της Revolut αποτελούν μια σπάνια θετική είδηση για την αγορά του fintech, η οποία μαστίζεται από μαζικές απολύσεις και τεράστιες περικοπές αποτίμησης. Για παράδειγμα, η σουηδική BNPL, Klarna, είδε την αποτίμησή της να πέφτει 85% στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ενώ σημείωσε ζημιά ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Ποια είναι η Revolut

Η Revolut ιδρύθηκε το 2015 από τον πρώην έμπορο της Lehman Brothers, Nikolay Storonsky και τον προγραμματιστή λογισμικού Vlad Yatsenko. Η εξέλιξή της ωστόσο ήταν εντυπωσιακή, καθώς γρήγορα έγινε ένας από τις μεγαλύτερες fintech εταιρείες της Ευρώπης, με αποτίμηση 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία έχει κινηθεί επιθετικά στις ξένες αγορές, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου διαθέτει πάνω από 500.000 πελάτες. Ακόμα, έχει ανοίξει τις δραστηριότητες στη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ινδία, ενώ τον Νοέμβριο ανακοίνωσε ότι έχει 25 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις