Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Finch Capital εξαγοράζει την Wirecard Τurkey και την κάνει Nomu Pay για την Μέση Ανατολή

Μεγάλες οι προοπτικές για Fintechs πληρωμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Finch Capital, ένα fintech VC με έδρα το Λονδίνο και το Άμστερνταμ, ανακοίνωσε την εξαγορά της Wirecard Turkey, θυγατρικής της Γερμανικής Wirecard, η οποία τέθηκε σε εκκαθάριση λόγω εξαφάνισης 1,3 δισ. ευρώ από τα ταμεία της και συνεπακόλουθης αδυναμίας πληρωμής των δανείων της.
Το ύψος της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, με την Finch Capital να δημιουργεί σχεδόν ταυτόχρονα μια νέα εταιρεία στην Ιρλανδία με την ονομασία Nomu Pay σύμφωνα με το TechCrunch.

Κομμάτια της Wirecard έχουν ήδη πωληθεί σε άλλες fintrechs, όπως για παράδειγμα στην αγγλική Railsbank η οποία προσφέρει υπηρεσίες Banking as a Service, με την θυγατρική της Τουρκίας να “μεταμορφώνεται” στην ουσία σε Nomu Pay. Η νέα fintech θα επενδύσει σε υπηρεσίες πληρωμών “νέας γενιάς” στην Τουρκία και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και θα εξετάσει εξαγορές και επενδύσεις σε άλλες fintechs στην περιοχή.

Η Wirecard Turkey  ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008 και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το επόμενο έτος ως ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών άμεσων χρεώσεων. Το 2014, αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Wirecard Issuing & Acquiring Gmbh, η οποία είναι θυγατρική της Wirecard AG.

Σήμερα, η τουρκική εταιρεία λειτουργεί κανονικά και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες πληρωμών, δηλαδή: άμεσες χρεώσεις, αποδοχή πιστωτικών καρτών και ηλεκτρονικό χρήμα. Έχει συμβάσεις και με τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, την πλειονότητα των τραπεζών και περισσότερους από 1.200 εμπόρους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις