Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επόμενος σταθμός Αθήνα για το Mastercard FinTech Engage

Ως τις 28/10 το δικαίωμα συμμετοχής fintech εταιρειών, από 7 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη διεκδίκηση μίας θέσης στο Start Path, ο παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στο Βερολίνο, τη σκυτάλη στη σειρά των Ευρωπαϊκών εκδηλώσεων Mastercard Fintech Engage παίρνει η Αθήνα και προσκαλεί τις FinTech επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διεκδικήσουν μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Mastercard, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη συνεχή ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τη στήριξη νέων επιχειρήσεων, μέσα από το Mastercard FinTech Engage, φέρνει κοντά ηγέτες του χρηματοοικονομικού κλάδου, FinTech επιχειρήσεις, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για τις νέες τάσεις του κλάδου και γόνιμες συνεργασίες.

Το Mastercard FinTech Engage της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και θα έχει στο επίκεντρο έναν διαγωνισμό, μέσα από τον οποίο οι συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και να προωθήσουν το έργο τους.

Οι δύο εταιρείες που θα ξεχωρίσουν από τους κριτές και τους καλεσμένους, θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στην κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει τους νικητές των επιμέρους εκδηλώσεων, διεκδικώντας μία θέση στην τελική φάση επιλογής του Mastercard Start Path. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα έως τις 28 Οκτωβρίου 2022.

Βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει ο τομέας των πληρωμών στο Web3 και το metaverse αλλά και η άντληση κεφαλαίων. Επιπλέον, FinTech Experts και απόφοιτοι του Start Path θα μοιραστούν το δικό τους success story, ενώ θα υπάρχουν ευκαιρίες δικτύωσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα όλων των δράσεων που υλοποιούμε στη Mastercard. Το οικοσύστημα των νεοφυών fintech επιχειρήσεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρουσιάζει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια και είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε έμπρακτα τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Αναμένουμε με πραγματική ανυπομονησία να παρακολουθήσουμε τις προτάσεις των συμμετεχόντων με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών που θα «ταράξουν» τα νερά στον κλάδο του fintech και θα καθορίσουν τις τάσεις του μέλλοντος».

H πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε ανερχόμενες  FinTech από: Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία και Ισραήλ, ενώ η πρόσβαση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις