Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

E-Cleaning: Ένας κόσμος όπου όλες οι υπηρεσίες καθαρισμού βρίσκονται μέσα σε ένα app!

O Χάρης Τσιρόπουλος, συνιδρυτής και CΟO του e-Cleaning, του κορυφαίου delivery app υπηρεσιών καθαρισμού της χώρας, μας μαθαίνει το πώς μπορούμε να μπούμε κι εμείς σε έναν κόσμο όπου η καθαριότητα γίνεται με ένα «κλικ» από το κινητό μας.

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη στο Startupper Mag, ο Χάρης Τσιρόπουλος, συνιδρυτής και CΟO του e-Cleaning, του κορυφαίου delivery app υπηρεσιών καθαρισμού της χώρας, μας μαθαίνει το πώς μπορούμε να μπούμε κι εμείς σε έναν κόσμο όπου η καθαριότητα γίνεται με ένα «κλικ» από το κινητό μας και μας αποκαλύπτει τα επιχειρηματικά σχέδια του άμεσου μέλλοντος για την καινοτόμο Startup εταιρεία του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Startupper Mag: Η καινοτομία είναι η παραδοσιακή αδυναμία του StartupperMag και η e-Cleaning την έφερε στην αγορά των υπηρεσιών καθαρισμού με το καλοσχεδιασμένο application της. Πώς προέκυψε αυτή η ενδιαφέρουσα ιδέα και πόσο την επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού με το μεγάλο lockdown;

Χάρης Τσιρόπουλος: Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο στην ζωή μας και γι’ αυτό αξιοποιούμε την τεχνολογία και τα νέα trends που είναι διαθέσιμα στην αγορά για να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε και η ιδέα, να αναπτύξουμε μία εφαρμογή η οποία να δίνει στον τελικό χρήστη – καταναλωτή τη δυνατότητα να μπορεί μέσα από εύκολες διαδικασίες να αναζητήσει και να παραγγείλει οποιαδήποτε υπηρεσία καθαριότητας.

Η e-cleaning αποτελεί ένα marketplace που περιλαμβάνει επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας από διάφορους τομείς όπως: καθαριστήρια ρούχων, Ταπητοκαθαριστήρια, βίο καθαρισμούς σε είδη σπιτιού και σε αυτοκίνητα, καθαριότητα διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθαρισμός κλινοσκεπασμάτων ακόμη και καθαρισμό / περιποίηση κατοικίδιων.

Η ιδέα για το app της καθαριότητας, προϋπήρχε της πανδημίας, οπότε έχοντας ολόκληρη η κοινωνία να διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού εμάς μας έδινε περισσότερη τροφή για σκέψη και υλοποίηση της ιδέας.


Startupper Mag: «Ένα κόσμος όπου τα Καθαριστήρια ρούχων, Ταπητοκαθαριστήρια, Πλυντήρια Αυτοκινήτων & Συνεργεία Βιολογικού Καθαρισμού βρίσκονται όλα μέσα σε ένα app!», είναι το ευφυές μότο σας. Περιγράψτε μας αν θέλετε την πρακτική εφαρμογή του για τον χρήστη και τον τρόπο πληρωμής.

Χάρης Τσιρόπουλος: Ο χρήστης αρχικά μπορεί να «κατεβάσει» από το appstore και το googleplay την εφαρμογή της e-cleaning ή σε διαφορετική περίπτωση να επισκεφθεί το website. Κατά την είσοδο στην εφαρμογή εισάγει την διεύθυνσή του, ώστε να του «φέρει» όλα καθαριστήρια και τους επαγγελματίες της καθαρότητας που εξυπηρετούν την περιοχή του. Επόμενο βήμα να διαλέξει την υπηρεσία καθαριότητας π.χ. καθαριστήριο ρούχων, τα είδη που θέλει να καθαρίσει, την ημερομηνία παραλαβής και παράδοσης και τέλος αυτό που απομένει είναι ο τρόπος πληρωμής με μετρητά, φορητό posή ακόμη μέσω κάρτας σε ασφαλές περιβάλλον τραπέζης.

Startupper Mag: Ποιες ακριβώς υπηρεσίες για το σπίτι και το αυτοκίνητο προσφέρει η e-Cleaning και με πόσα καταστήματα συνεργάζεστε, αλλά και σε ποιες πόλεις δραστηριοποιείται/θα δραστηριοποιηθεί;

Χάρης Τσιρόπουλος: Η e-cleaning είχε ως στόχο και το πέτυχε, να εισάγει στην πλατφόρμα τους καλύτερους επαγγελματίες και τα καλύτερα συνεργεία καθαρισμού για υπηρεσίες βιο καθαρισμών σε σπίτι και αυτοκίνητο. Μπορεί κανείς μέσα από το app να παραγγείλει βίο καθαρισμό σε είδη σπιτιού π.χ. καθαρισμό στρωμάτων, καναπέδων, μοκετών και άλλων ειδών με ένα κλικ, την ημέρα και την ώρα που τον εξυπηρετεί ώστε να έρθει το συνεργείο και το μόνο που απομένει είναι το συνεργείο να εκτελέσει τον καθαρισμό.

Επίσης μπορεί με ένα κλικ να παραγγείλει την υπηρεσία βίο καθαρισμός αυτοκίνητου στο χώρο του χωρίς μετακινήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες. Επιλέγει την ημέρα που επιθυμεί και το ¨φορητό¨ συνεργείο καθαρισμού αυτοκινήτων μεταβαίνει στο χώρο του πελάτη, εκτελεί την υπηρεσία καθαριότητας, πραγματοποιεί την πληρωμή και έχει ένα αυτοκίνητο πεντακάθαρο.
Έχοντας διανύσει λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας του, το e-cleaning ήδη μετρά πάνω από 500 επαναλαμβανόμενους χρήστες και συνολικά πάνω από 100 συνεργάτες επαγγελματίες της καθαριότητας.

Η εφαρμογή μέχρι και σήμερα έχει μία ισχυρή παρουσία στην Αττική και παράλληλα έχει δημιουργήσει νέες συνεργασίες στην Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Καβάλα, Ξάνθη, Ιωάννινα και σύντομα η παρουσία μας θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Startupper Mag: Γνωρίζουμε -και από προσωπική πείρα- πόσο «μπελαλίδικο» είναι το καθάρισμα σπιτιού, ρούχων, αυτοκινήτου κλπ και ασφαλώς το ίδιο ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ωστόσο θεωρείτε ότι είμαστε «εκπαιδευμένοι» για να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή του cleaning;

Χάρης Τσιρόπουλος: Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη αλλά και στην Ελληνική αγορά ο καταναλωτής έχει «εκπαιδευτεί» ώστε να πραγματοποιεί τις αγορές του και να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά. Τρανταχτά παραδείγματα της καθημερινότητας είναι οι συναλλαγές μας με τις Τράπεζες, τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά καταστήματα, εφαρμογές γρήγορού φαγητού αλλά ακόμα και το ίδιο το κράτος έχει περάσει στην ψηφιακή εποχή. Η εφαρμογή της e-cleaning έχει ξεκινήσει να ψηφιοποιεί το κλάδο της καθαριότητας, έχοντας στόχο, να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο από την διαχείριση των υπηρεσιών καθαριότητας. Με μερικά κλικ, από οπουδήποτε και για οποιαδήποτε υπηρεσία καθαριότητας, επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί, μπορεί να πραγματοποιεί τις παραγγελίες του.

Startupper Mag: Τον Ιούλιο βραβευτήκατε στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Είναι σημαντική η αναγνώριση της καινοτομίας της Startup σας από τέτοιους κορυφαίους φορείς ή «βαραίνει» περισσότερο η γνώμη των χρηστών;

Χάρης Τσιρόπουλος: Ο διαγωνισμός της Εθνικής Τράπεζας έχει γίνει πλέον θεσμός για τις startup εταιρείες τα τελευταία 13 χρόνια. Για τον λόγο αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είναι πάνω από όλα αξιοκρατικός και με μεγάλο αντίκτυπο στο οικοσύστημα. Εφόσον υπάρχει η αναγνώριση από έναν τέτοιου είδους διαγωνισμό, αυτό μας κάνει καταρχήν περήφανους και κατά δεύτερον μας δίνει δύναμη για την επόμενη μέρα. Η γνώμη και η άποψη του καταναλωτή είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς εκείνος πρόκειται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και ασφαλώς αυτός θα κρίνει και το μέλλον.

Startupper Mag: Πώς βλέπετε εσείς το μέλλον της εταιρείας και ποια είναι τα σχέδιά σας για την επέκταση της e-Cleaning στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Χάρης Τσιρόπουλος: Τα μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε λάβει από την Ελλάδα, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν βήμα για την επόμενη μέρα. Τα άμεσα σχέδια για την εφαρμογή είναι να εντάσσει συνεχώς νέα καταστήματα – συνεργάτες καθώς και νέες κατηγορίες- υπηρεσίες που αφορούν το κλάδο της καθαριότητας και παράλληλα να αυξάνει το αγοραστικό της δυναμικό, δίνοντας του καινοτόμες και εύχρηστες λύσεις που του εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο σε χρονοβόρες διαδικασίες καθαριότητας. Έχοντας ένα επιθετικό επιχειρηματικό πλάνο, το e-cleaning στοχεύει να εδραιωθεί άμεσα σε χώρες του εξωτερικού.

 

Η συνέντευξη του Χάρη Τσιρόπουλου δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο Startupper MAG #41

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις