Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το startupper.gr στο Παρίσι: Η Huawei ενισχύει την υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης

Το startupper.gr βρίσκεται στο Παρίσι και παρακολουθεί τις εργασίες του HUAWEI CONNECT 2023, όπου καθίσταται σαφές το πώς η «έξυπνη τεχνολογία» επιταχύνει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης!

Αποστολή στο Παρίσι Θανάσης Λασκούδης

 

Στο HUAWEI CONNECT 2023 στο Παρίσι χιλιάδες προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της βιομηχανίας, τεχνικών εμπειρογνωμόνων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν για να εξερευνήσουν πώς η ψηφιακή και η έξυπνη τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της ΕΕ.

«Η Ευρώπη σημειώνει εκπληκτική πρόοδο στην ψηφιακή μεταμόρφωση και οδηγεί τη παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον», δήλωσε ο Ken Hu, Πρόεδρος της Huawei, στην εναρκτήρια ομιλία του. «Η Huawei συνεργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες μας εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη σύνδεση ανθρώπων (networking), στην ενδυνάμωση επιχειρήσεων και στην οικοδόμηση του ψηφιακού οικοσυστήματος της Ευρώπης. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ευρώπη για την ψηφιακή μεταμόρφωση, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του κυβερνοχώρου».

Ο Jim Lu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ευρώπης της Huawei, συνέχισε με μια βασική ομιλία στην οποία πρότεινε τέσσερις πυλώνες για την καλύτερη υποστήριξη της μετάβασης της Ευρώπης: τη συνδεσιμότητα όλων, το έξυπνο cloud, τα «bits διαχειρίζονται τα watts» και την ανοιχτή συνεργασία: «Η Huawei είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τους συνεργάτες της για να παρέχει στους πελάτες καλύτερα προϊόντα και λύσεις. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για την υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης», δήλωσε ο Lu.

Συνδεσιμότητα παντού και καθιστούμε όλες τις αποφάσεις επεξεργάσιμες

Η ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα με δίκτυα υψηλής ταχύτητας αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον βιομηχανικό τομέα, όπου τα δίκτυα υψηλής απόδοσης υποστηρίζουν τη μετάδοση, την ανάλυση και τον υπολογισμό τεράστιων όγκων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Η Huawei προσφέρει λύσεις δικτύων που διακρίνονται για την ανθεκτικότητα, την ευφυΐα και την απουσία απωλειών, υποστηρίζοντας συνδέσεις υπερευρυζώνης για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών. Ενδεικτικά, η Huawei συνεργάστηκε με εταίρους της για τη δημιουργία του Intermodal Terminal East-West Gate (EWG) της Ουγγαρίας, του πρώτου τερματικού σταθμού logistics 5G στην Ευρώπη. Με εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης, εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή αξιοπιστία, το 5G συμβάλλει στην ανάπτυξη πλήρως αυτοματοποιημένων γερανών με απομακρυσμένο χειρισμό, ενισχύοντας έτσι την έξυπνη σιδηροδρομική εφοδιαστική αλυσίδα. Ο τερματικός σταθμός χαρακτηρίζεται από αυξημένη ασφάλεια, βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και 20% μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Η πλήρης συνδεσιμότητα καθιστά το Cloud την κινητήρια δύναμη των αλγορίθμων και της τεράστιας υπολογιστικής ισχύος που απαιτείται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών. «Το Huawei Cloud θα συνεχίσει τις επενδύσεις του στην Ευρώπη, δημιουργώντας νέα αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην περιοχή», δήλωσε ο Lu. «Με κόμβους cloud τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην Τουρκία, το Huawei Cloud συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών cloud με την ταχύτερη ανάπτυξη».

Διαχείριση Watt με Bits: Βοηθώντας την Ευρώπη να προωθήσει τις πράσινες πρωτοβουλίες της

«Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς καθαρή, πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο Lu. «Για χρόνια τώρα, εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση τεχνολογιών ψηφιακής και ηλεκτρικής ισχύος για την ενίσχυση της παραγωγής καθαρής ενέργειας και την προώθηση της ψηφιοποίησης των ενεργειακών συστημάτων. Μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισεκατομμυρίων κιλοβατώρων πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατομμύρια τόνους, ενώ έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας».

Στην Ευρώπη, για την Ευρώπη: HUAWEI, ένας αξιόπιστος συνεργάτης για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Ο Lu δήλωσε: «Η Ευρώπη αποτελεί μία από τις στρατηγικά σημαντικότερες περιοχές για την Huawei όσον αφορά τις παγκόσμιες επιχειρήσεις μας. Η Huawei θα συνεχίσει να προσανατολίζεται στον πελάτη, να δημιουργεί αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες, να ενισχύει την καινοτόμο συνεργασία με Ευρωπαίους εταίρους, να συμβάλλει στην καλλιέργεια τοπικού ψηφιακού και πράσινου ταλέντου και να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις μας σε έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας στην επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης». Ο Lu ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας για ένα ανοιχτό, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για καινοτομία, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο για την κοινωνική ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση, αρκετοί προσκεκλημένοι ομιλητές μοιράστηκαν επίσης το έργο που πραγματοποιούν σχετικά με τον διπλό μετασχηματισμό της Ευρώπης. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Michel-Edouard Leclerc, Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής της γαλλικής αλυσίδας υπεραγορών E.Leclerc, ο Ibán García del Blanco, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Dries Acke, Διευθυντή Πολιτικής της SolarPower Europe, η Roberta Bigliani, Αντιπρόεδρο του Ομίλου IDC EMEA και τον Luis Neves, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ενίσχυση της Βιωσιμότητας (GeSI).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις