Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Radefy: Εκεί που η καινοτομία συναντά την φιλοξενία

Η Radefy είναι μια αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία που «λύνει τα χέρια» των ξενοδόχων και των οικοδεσποτών για την αυτόματη πρόσβαση στα δωμάτια και την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

To Startupper MAG μίλησε με τον Αθανάσιο Πηλιούνη, Founder & CEO της Radefy, μιας αναπτυσσόμενης τεχνολογική εταιρείας που «λύνει τα χέρια» των ξενοδόχων και των οικοδεσποτών για την αυτόματη πρόσβαση στα δωμάτια και την διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Startupper MAG: Πως προέκυψε η ιδέα της Radefy;

Α. Πηλιούνης: Η ιδέα για τη Radefy προέκυψε στα μέσα του 2019, όταν παρατηρήσαμε ότι η ραγδαία αύξηση των τουριστικών αφίξεων άρχισε να δημιουργεί λειτουργικές δυσκολίες, τόσο στον Ξενοδοχειακό κλάδο, όσο και στον κλάδο της Βραχυχρόνιας μίσθωσης. Θελήσαμε να καλύψουμε δύο πράγματα ταυτοχρόνως: την ανάγκη των τουριστικών καταλυμάτων να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες τους, σε συνδυασμό με την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Στόχος της Radefy είναι η διαρκής δημιουργία νέων ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων, που να προσφέρουν στους πελάτες μας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά τους.

Startupper MAG: Ποιες υπηρεσίες παρέχει η Radefy;

Α. Πηλιούνης: Στον πυρήνα των υπηρεσιών της Radefy βρίσκεται το Centurion, μια καινοτόμα πλατφόρμα που αλλάζει τους κανόνες στον έλεγχο της αυτόματης πρόσβασης και στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. Αποχαιρετήστε τα παραδοσιακά κλειδιά και υποδεχθείτε μια εξελιγμένη, αποδοτική προσέγγιση στη διαχείριση των ακινήτων σας.  Το Centurion διευκολύνει τους οικοδεσπότες και τους ξενοδόχους με την αυτοματοποίηση της διαχείρισης πρόσβασης. Δημιουργεί ηλεκτρονικά κλειδιά e-Keys για τους επισκέπτες και βοηθά στην μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ευελιξία του Centurion προσφέρει στους πελάτες μας, συμβατότητα με πολλές έξυπνες κλειδαριές και αισθητήρες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους, την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, την μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αύξηση της κερδοφορία τους.

Επιδιώκοντας την αριστεία στην φιλοξενία, η Radefy δημιούργησε την GEA την πιο καινοτόμα και μόνη πραγματικά SaaS πλατφόρμα Guest Experience της αγοράς. Η GEA προσφέρει μια απαράμιλλη White Label web εφαρμογή που πλαισιώνεται με προηγμένες λειτουργίες επικοινωνίας και τεχνητής νοημοσύνης μέσω του Webapp των επισκεπτών. Με την GEA είναι πλέον δυνατή η συλλογή πληροφοριών από το κινητό του επισκέπτη και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Whatsapp, Viber, SMS και Chat, με αυτόματη μετάφραση σε 125 γλώσσες. Η προσθήκη του AI assistant αυτοματοποιεί τη διαχείριση αιτημάτων των επισκεπτών, ενώ υπηρεσίες όπως το Digital Property Guide, Reception, Concierge, Housekeeping, Room Service, και In-House sales, φέρνουν όλες τις παροχές του ξενοδοχείου στο κινητό του επισκέπτη του, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αγορά εισιτηρίων, κρουαζιέρων και άλλων δραστηριοτήτων, επιφέροντας σημαντικά έσοδα στους πελάτες μας.

Startupper MAG: Πώς αντιμετωπίζετε τον υψηλό ανταγωνισμό του κλάδου σας και ποιες οι μεγαλύτερες προκλήσεις; 

Α. Πηλιούνης: Η Radefy είναι μια πελατοκεντρική εταιρεία.  Αυτό σημαίνει ότι στο επίκεντρο όλων των αποφάσεων μας, στο DNA μας θα έλεγα, είναι πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς μας εν μέσω της ταχείας εξέλιξης της τεχνολογίας και των αυξημένων αναγκών των πελατών. Σε έναν κλάδο όπου η εμπειρία των επισκεπτών κυριαρχεί, η Radefy ξεχωρίζει ως πρωτοπόρος στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων προσαρμοσμένων στις μοναδικές ανάγκες του τομέα της φιλοξενίας. Λειτουργώντας στη διασταύρωση της τεχνολογίας και της ικανοποίησης των επισκεπτών, η Radefy προσφέρει λύσεις Smart Hospitality και Guest Experience που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα και θέτουν νέα σημεία αναφοράς, προσδίδοντας αξία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους πελάτες μας.

Startupper MAG: H διαλογική τεχνητή νοημοσύνη έχει αλλάξει τα δεδομένα σε πολλές αγορές! Πως προσεγγίζετε το θέμα και πως αναμένεται να επηρεάσει τη δική σας αγορά; 

Α. Πηλιούνης: Η διαλογική τεχνητή νοημοσύνη έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τεχνολογικές υπηρεσίες. Προβλέποντας ότι η διαλογική τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει και τη δική μας αγορά, αξιοποιούμε την τεχνολογία αυτή, για να προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις Smart Hospitality. Ενσωματώνουμε τεχνολογία AI στις πλατφόρμες GEA και Centurion, για να βελτιώσουμε την αυτοματοποίηση των κρίσιμων λειτουργιών των πελατών μας, επιτρέποντας στο AI να μαθαίνει και να βελτιώνεται διαρκώς, προσφέροντας πιο εξατομικευμένες και ολοκληρωμένες εμπειρίες στους πελάτες μας και τους επισκέπτες τους.

Startupper MAG: Οι επιδόσεις σας εξαρτώνται και από την επιδόσεις της παγκόσμιας Τουριστικής αγοράς! Πώς βλέπετε αυτές τις αγορές και ποιες οι μεγαλύτερες τάσεις / προκλήσεις; 

Α. Πηλιούνης: Οι επιδόσεις της Radefy είναι συνυφασμένες με την εξέλιξη τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς και της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων. Μετά τον κορονοϊό, παρατηρούμε μια σταθερή αλλά σημαντική αύξηση του τουρισμού, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, με αυξημένη ζήτηση για πιο εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις στη φιλοξενία. Σύμφωνα με έρευνες, από το 2025, το 85% όλων των ταξιδιωτών θα είναι millennials, δηλαδή ταξιδιώτες οι οποίοι είναι γαλουχημένοι στην χρήση του κινητού τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Οι προκλήσεις πλέον για ξενοδόχους και διαχειριστές θα είναι πώς να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες αυξημένης αυτοματοποίησης, εξατομίκευσης των υπηρεσιών και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού που θα επιφέρουν αυτές οι αλλαγές στο προφίλ των ταξιδιωτών. Η Radefy αντιμετωπίζει τις προκλήσεις αυτές, εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που βελτιώνουν την εμπειρία των επισκεπτών και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των ξενοδοχειακών και βραχυχρόνιων μισθώσεων. 

Startupper MAG: Τι αναμένεται να δούμε από τη Radefy στο κοντινό μέλλον; Πως θα χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη σας; 

Α. Πηλιούνης: Στο κοντινό μέλλον, η αγορά θα πρέπει να αναμένει την περαιτέρω εξέλιξη των υπηρεσιών μας στον τομέα του Smart Hospitality, και όχι μόνον. Προγραμματίζουμε την συνεχή ενσωμάτωση (Integration) προηγμένων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things (IoT), σε όλο και περισσότερες λειτουργίες, για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία των επισκεπτών και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων φιλοξενίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιάσουμε νέα προϊόντα και λειτουργίες που θα ενισχύσουν την ψηφιακή παρουσία και την ανταγωνιστικότητά μας στην αγορά.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής μας, σκοπεύουμε να εξετάσουμε διάφορες εναλλακτικές. Η Radefy είναι μια κερδοφόρος εταιρεία και τα θετικά ταμιακά διαθέσιμα της επαναεπενδύονται στην εταιρεία, δίνοντάς μας την δυνατότητα να καλύπτουμε επί του παρόντος τις επενδυτικές μας ανάγκες. Η επιλογή άλλων πηγών κεφαλαίων, δεν βασίζεται μόνο στο ποσό που θα μας προσφερθεί, αλλά εξετάζουμε και άλλα πιο σημαντικά κατά την άποψη μου σημεία όπως η σύμπνοια με τον επενδυτή, το τί άλλο φέρνει στο τραπέζι εκτός από κεφάλαια και ποια θα είναι η σημαντική συμβολή του στην επίτευξη των εταιρικών μας στόχων. Υπό αυτό το πρίσμα, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε πιθανές συνεργασίες με επενδυτικούς φορείς και venture capital.

 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #48

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις