Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Διονάτος: Βαθιά υπόκλιση στις γυναίκες που μεγαλουργούν, που προσπαθούν, που δημιουργούν

Στα Startups τα «κορίτσια» μεγαλουργούν! Και αυτό δεν είναι είδηση! Αυτό είναι γεγονός!

Έχοντας την τύχη να βρίσκομαι στο οικοσύστημα των Startup εταιρειών από τη «γέννηση» του, έχω μια ευρεία εικόνα για όσα έχουν συμβεί, τόσο για αυτά που δεν γράφονται (τα αρνητικά) όσο και αυτά που γράφονται (τα θετικά).

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που έχω να «καταθέσω» είναι το γεγονός πως σε αυτό το οικοσύστημα οι γυναίκες βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό για να μεγαλουργήσουν!

Είδαμε πολλές και αξιόλογες προσπάθειες από τις γυναίκες του οικοσυστήματος και προσωπικά είχα την τύχη να δω μικρά κορίτσια στα πρώτα τους βήματα που σήμερα έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν, αλλά και να εισπράξουν (τελικά) το μερίδιο που τους αναλογεί στον σκληρό «στίβο» της επιχειρηματικότητας!

Δεν έχει σημασία να μπούμε σε ονοματολογία! Αυτές ξέρουν και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας τι έχουν καταφέρει και τι όχι και μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο, απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό, όχι γιατί ήταν γυναίκες, αλλά γιατί ήταν δραστήριες επιχειρηματίες, με όραμα και κοφτερό μυαλό.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που γνωρίζω (και τις γνωρίζω σχεδόν όλες) αυτό που πάντα λένε αυτήν την ημέρα είναι: «Ρε Γιάννη, γιατί πάντα μας θυμούνται αυτή την ημέρα;». Και μεταξύ μας, αγαπητοί μου φίλοι, έχουν δίκιο!

Είναι μια ερώτηση που πρέπει να εξαλειφθεί και να μην χρειάζεται να τη θέσουν καν. Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί με πράξεις.

Με ίσες ευκαιρίες, με ανάδειξη των δυνατοτήτων τους, με ίση συμμετοχή παντού.

Η σύγχρονη γυναίκα είναι το μοντέλο του σύγχρονου ήρωα, καθώς παλεύει μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον που δεν την ευνοεί πάντα, έχοντας ταυτόχρονα πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους.

Για αυτό λοιπόν εγώ σας βγάζω το καπέλο!

Κυρίες μου σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις