Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Apple στρέφεται στην Ινδία για την παραγωγή iPhone;

Ο τεχνολογικός κολοσσός στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό της παραγωγής του που προέρχεται από τη χώρα στο 25%, από περίπου 5%-7% που είναι τώρα

Στην Ινδία στρέφεται πλέον η Apple για την παραγωγή νέων iPhone. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Ινδός υπουργός Εμπορίου, Piyush Goyal, ο τεχνολογικός κολοσσός στοχεύει να αυξήσει το ποσοστό της παραγωγής του που προέρχεται από την Ινδία στο 25%, από περίπου 5%-7% που είναι τώρα.

Ο Piyush Goyal παρουσίασε το γεγονός ως άλλο ένα success story της χώρας του, τονίζοντας πως η Ινδία είναι ένας ανταγωνιστικό προορισμό παραγωγής. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, ο Ινδός υπουργός δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα της Apple σε σχέση με τον στόχο αύξησης της παραγωγής της στη χώρα.

Η ινδική πολιτική για την ενίσχυση των ξένων επενδύσεων φαίνεται πως έχει αποφέρει καρπούς, καθώς η Apple έχει επενδύσει πολλά στην Ινδία από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή iPhone στη χώρα το 2017 μέσω της Wistron και αργότερα με τη Foxconn.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η Foxconn σχεδιάζει να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό στο εργοστάσιό της για iPhone στην Ινδία μέσα σε δύο χρόνια.

Ο υπουργός Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής της Ινδίας, Ashwini Vaishnaw, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης του στο Twitter ότι οι εξαγωγές της Apple από την Ινδία έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον Δεκέμβριο.

Τα lockdowns, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού που η εφαρμόζει η Κίνα, καθώς και οι αυξανόμενες εμπορικές και γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον έχουν οδηγήσει την Αpple σε μετατόπιση της παραγωγής εκτός της χώρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις