Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mega επένδυση από την Elliott Management στη Salesforce

Στον απόηχο της επένδυσης η μετοχή της Salesforce στην προ-αγορά της Wall Street σημείωσε άνοδο της τάξης του 3% στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση της επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Salesforce που πραγματοποίησε η Elliott Management, ένα από τα μεγαλύτερα ακτιβιστικά funds παγκοσμίως.

Το ακριβές ποσοστό των μετοχών που απέκτησε η Elliott Management δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ενώ αδιευκρίνιστοι παραμένουν και οι στόχοι αυτής της επενδυτικής κίνησης.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη Salesforce για να δώσουμε την αξία που αρμόζει σε μια εταιρεία του κύρους της», δήλωσε στο CEO της Elliott Management, Τζες Κον.

Ο Κον, ο οποίος έχει διατελέσει στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Twitter και eBay, αποκάλεσε τη Salesforce «μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο».

Στον απόηχο της επένδυσης η μετοχή της Salesforce στην προ-αγορά της Wall Street κατέγραψε άνοδο κατά τουλάχιστον 3% στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η δε χρηματιστηριακή της αξία έφτασε τα 151,3 δισ. δολάρια.

Η Elliott, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 56 δισ. δολαρίων έχει πραγματοποιήσει πολλές επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα κέρδισε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Pinterest.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις