Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γκόταμ Αντάνι: O πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας δηλώνει «εθισμένος» στο ChatGPT

Σύμφωνα με τον Ινδό δισεκατομμυριούχο, η κυκλοφορία του νέου Al συστήματος ήταν μια «στιγμή-ορόσημο στον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης»

Παγκόσμια «φρενίτιδα» έχει προκαλέσει το ChatGPT, το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο οποίο η Microsoft επένδυσε 10 δισ. δολάρια. Στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, Γκόταμ Αντάνι, ο οποίος δήλωσε εθισμένος στην πλατφόρμα.

Ειδικότερα μέσω ανάρτησης του στο LinkedIn, ο Ινδός μεγιστάνας, ο οποίος έχει επιχειρήσεις σε τομείς που περιλαμβάνουν από λιμάνια έως σταθμούς παραγωγής ενέργειας, δήλωσε ότι η κυκλοφορία του ChatGPT ήταν μια «στιγμή-ορόσημο στον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης δεδομένων των εκπληκτικών δυνατοτήτων καθώς και των κωμικών αποτυχιών της». Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος δεν δίστασε να αναφέρει ότι το ChatGPT του προκάλεσε «κάποιο εθισμό» από τότε που άρχισε να το χρησιμοποιεί.

Ο Αντάνι ωστόσο προειδοποίησε ότι η «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τεράστιες προεκτάσεις», ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η τεχνητή νοημοσύνη έχει «τις ίδιες δυνατότητες, αλλά και τους ίδιους κινδύνους» με τους ημιαγωγούς.

«Πριν από σχεδόν πέντε δεκαετίες, η πρωτοπορία του σχεδιασμού τσιπ και της μεγάλης κλίμακας παραγωγής τσιπ έθεσε τις ΗΠΑ μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο και οδήγησε στην άνοδο πολλών χωρών και τεχνολογικών κολοσσών όπως η Intel, η Qualcomm, η TSMC κ.λπ.», υπογράμμισε ο Αντάνι ο οποίος έχει επιχειρήσεις σε τομείς που περιλαμβάνουν από λιμάνια έως σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

«Άνοιξε επίσης το δρόμο για όπλα ακρίβειας που χρησιμοποιούνται στον σύγχρονο πόλεμο που είναι εξοπλισμένα με περισσότερα τσιπ από ποτέ», πρόσθεσε. Ο αγώνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα γίνει γρήγορα τόσο πολύπλοκος και τόσο μπερδεμένος όσο ο συνεχιζόμενος πόλεμος των ημιαγωγών», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Αντάνι ανέφερε πως πιστεύει ότι η Κίνα έχει πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν διπλάσιες ακαδημαϊκές εργασίες για το θέμα από τους Αμερικανούς ομολόγους τους το 2021.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις