Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Τουρκία αρνείται τη βοήθεια του Ίλον Μασκ μετά τον φονικό σεισμό

Η χώρα βιώνει έναν από τους χειρότερους σεισμούς στη νεότερη ιστορία της, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες

Τραγικές ώρες βιώνει η Τουρκία μετά φονικό σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να βοηθήσουν τη γειτονική χώρα ήταν και ο Ίλον Μασκ, ο οποίος πρότεινε να στείλει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία, ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή του.

Ειδικότερα, ο Μασκ ανέφερε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι εταιρεία του Space Exploration Technologies -SpaceX– θα μπορούσε να παρέχει το δίκτυο Starlink εφόσον πάρει έγκριση από την τουρκική κυβέρνηση.

Το Bloomberg, όμως υποστηρίζει ότι ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ευχαρίστησε τον Ίλον Μασκ για την πρόταση, αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα. Η χώρα διαθέτει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες, αν και σύμφωνα με τον ίδιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει προς το παρόν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες περιοχές.

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία είναι ο ισχυρότερος σεισμός που βιώνει η χώρα από το 1939. Οι νεκροί ξεπερνούν μέχρι στιγμής του 900, ενώ υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις