Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα “μαχαίρια” Carnegie Mellon University και Uber Technologies Inc.  

Προσπάθειες να… συνέλθει από την κρίση που προκάλεσε πρόσφατη “επιδρομή” της Uber Technologies Inc. με την οποία του “άρπαξε” 40 μέλη του ερευνητικού και επιστημονικού της προσωπικού, πραγματοποιεί το Carnegie Mellon University.

Μάλιστα, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως οι δύο πλευρές είχαν συνάψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, μέσω της οποίας το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον χώρο της ρομποτικής έρευνας θα εργαζόταν στενά με την υπηρεσία μίσθωσης ταξί προκειμένου να αναπτύξουν τεχνολογίες κίνησης αυτοκινήτων δίχως οδηγό.

Έχοντας σημαντικό απόθεμα σε μετρητά, έπειτα και από την πρόσφατη άντληση επενδυτικών κεφαλαίων της τάξεως των 5 δισ. δολ., η Uber προσέφερε σε αρκετούς επιστήμονες-μέλη του τμήματος National Robotics Engineering Center (NREC) του Carnegie Mellon ιδιαίτερα ελκυστικά μπόνους που ανέρχονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, αλλά και διπλασιασμό των μισθών. Σκοπός; Να επανδρώσει γρήγορα και με υψηλής ποιότητας προσωπικό το νέο τεχνολογικό κέντρο της στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις