Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SpaceX: Έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η διαστημική αποστολή Crew 6

Η επιστημονική αποστολή θα έχει διάρκεια έξι μηνών

Η διαστημική κάψουλα SpaceX Crew Dragon έφθασε με ασφάλεια νωρίς σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έπειτα από σύντομη καθυστέρηση μεταφέροντας ένα Ρώσο κοσμοναύτη και τρεις αστροναύτες, δύο Αμερικάνους και ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για επιστημονική αποστολή διάρκειας έξι μηνών.

Το διαστημόπλοιο αυτόνομης πλοήγησης Endeavour προσδέθηκε στο διαστημικό σταθμό σήμερα λίγο μετά τη 1:40 π.μ. (08:40 ώρα Ελλάδας), περίπου 25 ώρες μετά την εκτόξευσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στο ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Η σύνδεση επιβεβαιώθηκε ενώ ο ISS και η κάψουλα πετούσαν μαζί με ταχύτητα 28.164 χιλιομέτρων την ώρα σε ύψος περίπου 420 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη κατά μήκος των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με το ζωντανό webcast της NASA για το ραντεβού.

Μερικά από ερευνητικά πειράματα θα βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντικές μακρόχρονες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στο Φεγγάρι υπό το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA που αποτελεί τον διάδοχο του προγράμματος Apollo, σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η αποστολή αυτή φέρει την κωδική ονομασία Crew 6, καθώς πρόκειται για το 6ο πλήρωμα μακράς παραμονής στον ISS που εκτοξεύτηκε από την SpaceX για λογαριασμό της NASA, από τότε, που η ιδιωτική κοινοπραξία διαστημικών εκτοξεύσεων που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ άρχισε να στέλνει Αμερικανούς αστροναύτες σε διαστημική τροχιά τον Μάιο του 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις