Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 135 εκατ. δολ. για την Blue Apron

Το ποσό των 135 εκατ. δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει στον τέταρτο κύκλο χρηματοδότησης η Blue Apron, startup που απλοποιεί την διαδικασία της μαγειρικής, αποστέλωντας ολοκληρωμένες μερίδες με τα απαραίτητα συστατικά σε ένα κουτί, το οποίο επίσης περιλαμβάνει και μια συνταγή.

!!!BLUE_APRON_1111Της νέας διαδικασίας χρηματοδότησης της εταιρείας που έχουν ιδρύσει οι Ηλίας Παπάς, Matthew Wadiak και Matt Salzberg, ηγήθηκε η Fidelity Management and Research Company, ενώ – πλέον – η αξία της Blue Apron διαμορφώνεται στα επίπεδα των 2 δισ. δολ. Οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν μέχρι και 3 γεύματα την εβδομάδα, σε μερίδες που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σερβίρουν 2, 4 ή ακόμη και 6 άτομα. Έτσι, λοιπόν, μια φορά την εβδομάδα λαμβάνουν ένα μεγάλο κουτί που περιέχει προ-μετρημένα συστατικά, αλλά και μια συνταγή που εξηγεί βήμα-βήμα τον τρόπο παρασκευής κάθε γεύματος. Η Blue Apron χρεώνει περίπου 10 δολάρια κάθε γεύμα, ενώ αυτή τη στιγμή πουλάει κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια γεύματα το μήνα.

Από την ίδρυσή της το 2012, η startup έχει συγκεντρώσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια χρηματοδότησης από επενδυτές όπως λ.χ. οι: BoxGroup, Bessemer Venture Partners, Stripes Group, First Round κ.ο.κ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις