Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ούτε η Apple γλίτωσε από τον «κυκλώνα» των μαζικών απολύσεων

O τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να προχωρήσει σε απολύσεις στον τομέα των πωλήσεων

Ούτε η Apple φαίνεται πως γλίτωσε τελικά από τον «τυφώνα» των μαζικών απολύσεων που έχει πλήξει πολλούς τεχνολογικούς κολοσσούς τους τελευταίους μήνες. Πιο συγκεκριμένα, ρεπορτάζ ξένων μέσων υποστηρίζουν ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε απολύσεις στον τομέα των πωλήσεων, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα επηρεαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα τέλη του 2022 η Google έχει προχωρήσει σε 12.000 απολύσεις, η Amazon σε 27.000, η Meta σε 21.000 και η Microsoft σε 10.000.

Τα ρεπορτάζ των Bloomberg και Business Insider αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται, θα έχουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να κάνουν αιτήσεις για να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Από την άλλη, όσοι χάσουν τελείως τη δουλειά τους θα αποζημιωθούν με μισθό τεσσάρων μηνών.

Το Φεβρουάριο, ο Tim Cook είχε δηλώσει στη Wall Street Journal πως οι μαζικές απολύσεις θα είναι η τελευταία επιλογή για την εταιρεία. Ωστόσο, έκτοτε οι επιδόσεις της εταιρείας δεν ήταν και οι καλύτερες, καθώς μεταξύ άλλων έχουν αναφερθεί κενά σε ορισμένες θέσεις, μείωση ρυθμού προσλήψεων, αλλά και αναβολές σε projects.

 

 

 

Photo by Laurenz Heymann on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις