Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H FTX ανέκτησε πάνω από 3,7 δισ. δολάρια μετά τη χρεοκοπία

Το ποσό είναι κατά 800 εκατ. δολάρια υψηλότερο από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου του 2023

Πάνω από 7,3 δισ. δολάρια σε μετρητά και assets κρυπτονομισμάτων έχει καταφέρει να ανακτήσει μέχρι στιγμής η FTX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει την εκπροπσώπηση της εταιρείας.

Δημοσίευμα του Reuters, υποστηρίζει ότι το ποσό είναι κατά 800 εκατ. δολάρια υψηλότερο από το αντίστοιχο του Ιανουαρίου του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι η πτώχευση της FTX «ταρακούνησε» την παγκόσμια αγορά των crypto. Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Sam Bankman-Fried και οι συνεργάτες του δοκίμασαν πολλές μεθόδους για να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς, οι οποίοι περιείχαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ στη δικαστική διαμάχη.

Ωστόσο, αφού «ναυάγησαν» όλες τους οι προσπάθειες, ο Bankman-Fried προχώρησε μια δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκλειδωθούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί, όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελικές αρχές.

 

 

 

Photo by Mariia Shalabaieva on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις