Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coding Bootcamp από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για μαθητές

Το πρώτο Coding Bootcamp για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Μέσα σε ένα εντατικό διήμερο (από Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, 12.00 έως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 17.00), οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν 8 προκλήσεις, από τον προγραμματισμό σε lego, μέχρι την ανάλυση δεδομένων, την παραγωγή μουσικής με κώδικα, την επίλυση αλγορίθμων κ.λπ.

Νέοι φοιτητές που ήδη κερδίζουν χρήματα πουλώντας τις εφαρμογές τους στο Appstore / Market ή έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά βραβεία θα είναι μεταξύ των μελών της ομάδας κρούσης που θα τους υποστηρίξει.

Αποτελεί μια προσπάθεια για:
– Να μυηθούν οι μαθητές στην ομορφιά του προγραμματισμού και στη μαγεία της ανάπτυξης εφαρμογών (application development, web, mobile κ.λπ.).
– Να καλυφθούν οι περίπου 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που αναμένεται ότι θα μείνουν ακάλυπτες λόγω έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων (e-skills) στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

coding_01_702x336
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι 10 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θέσεις μόνο για 40 μαθητές. Το event θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), νέο Incubation Center του ΟΠΑ και στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα κερδίσουν διάφορα δώρα, ενώ όσοι διακριθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με υποτροφία το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας.

Οργανωτική Επιτροπή/Υπεύθυνοι Σταθμών: Αναστασία Γρίβα, Κατερίνα Πραματάρη, Αναστάσης Μπλέτσης, Ιωάννης Πάχος, Μαρία Άννα Μαγγιώρου, Κωνασταντίνος Καρακατσάνης, Ελένη Βλάχου, Πέτρος Δημητρακόπουλος, Γιάννης Μπάτας, Γιάννης Αλεβίζος, Γιουτζίν Τσάτσα.

Συνεργάτες Σταθμών: Στράτος Τριανταφύλλου, Κώστας Τσιλιβαράκος, Πάνος Τσέτσος, Χρήστος Αντωνόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις