Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για το διαγωνισμό καινοτομίας Ericsson Innovation Awards 2016

Ξεκίνησε και επισήμως η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ericsson Innovation Awards 2016.

Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους στο χώρο της τεχνολογίας, σε συνεργασία με ειδικούς της Ericsson.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το μέλλον της ζωής στην πόλη. Εστιάζει συγκεκριμένα σε ιδέες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να εξασφαλίσουν ότι οι πόλεις του μέλλοντος θα είναι δημιουργικές, «συνδεδεμένες» online και απολύτως βιώσιμες, ώστε να μπορεί κάποιος να ζει και να εργάζεται άνετα σ’ αυτές.

Στα Ericsson Innovation Awards 2016 μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 2 έως 4 φοιτητές. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν 10 ομάδες που θα προκριθούν στον ημιτελικό (18 Δεκεμβρίου). Εννέα από αυτές θα επιλεγούν από κριτές της Ericsson και μία ομάδα με την ψήφο του κοινού.

Οι 10 ομάδες της ημιτελικής φάσης θα συνεργαστούν με δύο ομάδες ειδικών της Ericsson και 4 από αυτές θα συμμετάσχουν στο μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης, το 2016. Το μεγάλο βραβείο θα είναι 25.000 ευρώ και ο δεύτερος θα λάβει βραβείο 15.000 ευρώ, ενώ ο τρίτος και τέταρτος από 1.000 ευρώ έκαστος.

Παράλληλα, μέσα από τα Ericsson Innovation Awards 2016, ανοίγονται προοπτικές απασχόλησης και συνεργασίας με την Ericsson ή άλλους συνεργάτες της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις