Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

65 εκατ. ευρώ seed χρηματοδότηση από την Ιρλανδική κυβέρνηση

Ένα νέο επενδυτικό fund με… προίκα 65 εκατ. ευρώ το οποίο θα προσφέρει seed χρηματοδότηση σε startup εταιρείες υψηλής ανάπτυξης οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να εξελιχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεπενδύσουν σε αυτές venture capitals δημιούργησε η Ιρλανδική κυβέρνηση.

Όσο για τους τομείς που θα κατευθυνθεί η seed χρηματοδότηση, αυτοί δεν είναι άλλοι από το λογισμικό για τον τομέα των τροφίμων, το FinTech, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, την “καθαρή” τεχνολογία και επιστήμες της ζωής. Αρκεί να σημειωθεί πως το 75% των νέων θέσεων εργασίας στην Ιρλανδική οικονομία δημιουργούνται από startups και δη κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων χρόνων της λειτουργίας τους.

“Μάλιστα, ήδη στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι εταιρείες-πελάτες του Enterprise Ireland έχουν δημιουργήσει 19.705 καινούριες θέσεις εργασίας. Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε αναπτύξει μια ευρεία γκάμα από υποστηρικτικά εργαλεία, διαδικασίες και πολιτικές για τους επιχειρηματίες και τις startups. Βεβαίως, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία παίζουν καίριο ρόλο στην όλη μας στρατηγική και προσέγγιση”, τόνισε ο Richard Bruton, υπουργός Εργασίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις