Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

19 ελληνικές startups «παρουσιαστήκαν» σε 100 Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές

Δεκαεννέα ελληνικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και πολλές υποσχόμενες startups, παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε περισσότερους από 100 Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές, στο πλαίσιο του πρώτου Venture Fair που διοργάνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στις 24 Ιουνίου στην Αθήνα, με στόχο να ενδυναμώσει το μέλλον της Ελλάδας μέσω της προσφοράς στήριξης σε Έλληνες επιχειρηματίες.

Venture Fair 1_702χ336

Στην εκδήλωση δικτύωσης και pitchingπρώτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα) οι 19 συμμετέχουσες επιχειρήσεις είχαν τη μοναδική ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών που ήταν παρόντες, να δικτυωθούν και κυρίως, να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν επί τόπου εποικοδομητικά σχόλια σχετικά με τις παρουσιάσεις τους από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων.

Οι 19 Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στο Venture Fair κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών κλάδων και τομέων οι οποίοι κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως των κλάδων τροφίμων και ποτών, γεωργικών προϊόντων, πληροφορικής, υγείας, τουρισμού, μεταφορών και logistics.

Ένα μήνα πριν το Venture Fair η Ελληνική Πρωτοβουλία διοργάνωσε επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες, μέσω του προγράμματος VentureGarden, το οποίο υλοποιείται στην Αθήνα στο ALBA και στη Θεσσαλονίκη στο Κολέγιο Ανατόλια. Το πρόγραμμα διεξήχθη από τον καθηγητή του επιχειρηματικού κέντρου John Pappajohn στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, Kurt Heiar.

Venture Fair 3_702*336

Ο συνιδρυτής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, George Stamas, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία ευκαιριών για τους Έλληνες επιχειρηματίες στην Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο των δράσεων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Το Venture Fair είναι μια πρωτοπόρα εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και έδωσε την ευκαιρία σε δυναμικές Ελληνικές εταιρείες να συναντηθούν με δυνητικούς επενδυτές από όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης, η οποία γεφύρωσε με παραγωγικό τρόπο, την τοπική επενδυτική κοινότητα με τη διεθνή. Η παρουσία αυτών των μεγάλων διεθνών επενδυτών είναι μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης για τους Έλληνες επιχειρηματίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις