Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλλαγή-έκπληξη στην Alibaba: Έρχεται νέος CEO

Ο όμιλος αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο, Daniel Zhang με τον Eddie Wu

Σε αιφνίδιες αλλαγές προχώρησε η Alibaba Group, καθώς ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της διοικητικής της ομάδας. Ειδικότερα, ο όμιλος αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο, Daniel Zhang με τον Eddie Wu, ενώ καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Joe Tsai.

Ο Wu είναι ένας από τους συνιδρυτές της Alibaba και επί του παρόντος πρόεδρος των Taobao και Tmall Group. Από την άλλη, ο Tsai, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης των Brooklyn Nets, Tsai, είναι επί του παρόντος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba.

Πρέπει να πούμε ότι ο Wu θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του στις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zhang θα συνεχίσει να ηγείται του Alibaba Cloud Intelligence Group ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η απρόσμενη αυτή αλλαγή έρχεται μετά την απόφαση του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου να χωριστεί σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους, στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην ιστορία του. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επιτρέψει σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο να συγκεντρώσει εξωτερική χρηματοδότηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις