Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

efood: Χορηγεί δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Delivery Hero

Το δάνειο χορηγείται για χρονική περίοδο πέντε ετών

Σε μία νέα σημαντική κίνηση προχώρησε το efood, η οποία δείχνει την καλή πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η Online Delivery AE που διαχειρίζεται τις εργασίες της πλατφόρμας στη χώρα, αποφάσισε να χορηγήσει δάνειο ύψους 20 εκατ. ευρώ στην μητρική της εταιρεία Delivery Hero SE, η οποία έχει ως έδρα τη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ το δάνειο χορηγείται για χρονική περίοδο πέντε ετών που εκκινεί από την ημέρα υπογραφής του, ενώ η σύναψη της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται η έδρα της δανειολήπτριας εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών της Online Delivery έφτασε τα 135,6 εκατ. ευρώ το 2022, αυξημένος κατά 20,21% από το 2021. Συγχρόνως, τα EBITDA ανήλθαν στα 36,77 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 27,35% σε σχέση με το 2021.

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι τα καταστήματα που ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του efood έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 21.000 πανελλαδικά. Την ίδια ώρα, το 2022 τα τοπικά καταστήματα (κάβες, μανάβικα, ανθοπωλεία και κρεοπωλεία κα) που συνεργάζονται με την πλατφόρμα αυξήθηκαν κατά 62% και πλέον φτάνουν τα 4.000.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις