Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Βάζει τέλος στα σχέδια για την ανάπτυξη των δικών της AR γυαλιών

Ο τεχνολογικός γίγαντας εργαζόταν εδώ και χρόνια πάνω στο project ανάπτυξης AR γυαλιών, το οποίο ήταν εσωτερικά γνωστό ως “Iris”

H Google έχει βάλει στο συρτάρι τα σχέδια για την ανάπτυξη των δικών της γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Όπως γνωρίζουμε ο τεχνολογικός γίγαντας εργαζόταν εδώ και χρόνια πάνω στο project ανάπτυξης AR γυαλιών, το οποίο ήταν εσωτερικά γνωστό ως “Iris”. Ωστόσο, μετά το κύμα απολύσεων και ανακατατάξεων τους τελευταίους μήνες η εταιρεία φαίνεται πως εγκατέλειψε τα σχέδια της. Επίσης, άλλο ένα γεγονός που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην απόφαση της Google ήταν η αποχώρηση του Clay Bavor, του πρώην επικεφαλής της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι η Google έχει σταματήσει να εργάζεται για την δημιουργία δικού της AR υλικού, το Business Insider υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να έχει μεγάλες φιλοδοξίες πάνω στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η εταιρεία επέλεξε να επικεντρωθεί στη δημιουργία ενός “Android για AR”. Επίσης, φέρεται να ελπίζει να υιοθετήσει το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί για την κινητή πλατφόρμα της και να χορηγήσει άδεια για το λογισμικό AR της στους κατασκευαστές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις