Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια εταιρεία απειλεί την κυριαρχία του Spotify στην ψηφιακή μουσική

Η Apple Music είχε 32,6 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο του 2023

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του National Music Publishers Association (NMPA), ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, David Israelite, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με τις συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο η Apple Music είχε 32,6 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο του 2023. Το γεγονός αυτό την κάνει τη δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming μουσικού περιεχομένου στην αμερικανική αγορά, κάτι το οποίο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα για την εταιρεία.

Από την άλλη το Spotify συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στις ΗΠΑ με 44,4 εκατομμύρια συνδρομητές. Αξίζει να αναφέρουμε πως τον Μάρτιο η πλατφόρμα είχε ανακοινώσει περίπου 210 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές, πράγμα που σημαίνει ότι η αμερικανική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί περίπου το 25% του συνολικού αριθμού των συνδρομητών της.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Amazon Music με 29,3 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ ακολουθούν το YouTube Music με 8,5 εκατομμύρια και το Pandora με 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις