Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση $500 εκατ. για την OneWeb

Το εντυπωσιακά μεγάλο ποσό των 500 εκατ. δολαρίων κατάφερε να αντλήσει η OneWeb, προκειμένου να κάνει πράξη το σχέδιό της να προσφέρει φτηνές ευρυζωνικές υπηρεσίες internet δια μέσω τουλάχιστον 900 δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά και οι οποίοι με τη σειρά τους θα ακτινοβολούν προς τη γη την internet συνδεσιμότητα.

“Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να δώσουμε απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας: Την παροχή προσιτής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους! Το όνειρό μας είναι να γεφυρώσουμε πλήρως το παγκόσμιο ψηφιακό χάσμα το αργότερο μέχρι το 2019”, τόνισε ο Greg Wyler, ιδρυτής της OneWeb. Υπενθυμίζεται πως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας βρίσκονται οι Richard Branson της Virgin, Thomas Enders της Airbus, Sunil Mittal της Bharti Enterprises και Paul Jacobs της Qualcomm.

Η OneWeb αυτή τη στιγμή λειτουργεί ευθέως ανταγωνιστικά προς τις SpaceX, Google και Facebook, που επιδιώκουν να παρέχουν πρόσβαση στο internet σε ορισμένα από τα πλέον απομακρυσμένα μέρη της γής. Σημειώνεται, τέλος, πως η OneWeb έχει αντλήσει μέχρι σήμερα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως οι Virgin και Qualcomm.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις