Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο ρεκόρ για το Facebook: Ξεπέρασε τους 3 δισ. ενεργούς χρήστες

Το Facebook εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, ακολουθούμενη από το YouTube το WhatsApp και το Instagram

Ένα νέο ορόσημο σημείωσε το Facebook, καθώς ξεπέρασε τους 3 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς τις προκλήσεις που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η πλατφόρμα της Meta τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τεράστια πτώση της δημοτικότητας του στις νεότερες ηλικίες, αλλά και τα σκάνδαλα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τη Meta, το Facebook είχε 3,008 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στις 30 Ιουνίου 2023, από 2,997 δισεκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο και 2,897 δισεκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook απέκτησε 11 εκατομμύρια νέους χρήστες το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και 111 εκατομμύρια νέους χρήστες από το προηγούμενο έτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Facebook εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, ακολουθούμενη από το YouTube με 2,5 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το WhatsApp με 2,4 δισεκατομμύρια, το Instagram με 1,8 δισεκατομμύρια και το WeChat με 1,2 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Statista.

Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, είπε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Facebook «παρά τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες που βρίσκονται μπροστά μας». Επίσης, ανέφερε ότι η Meta επενδύει σημαντικά στην καινοτομία και την τεχνολογία για να δημιουργήσει την επόμενη γενιά κοινωνικών εμπειριών για τους χρήστες της.

«Έχουμε μπροστά μας το πιο συναρπαστικό road map που έχω δει εδώ και καιρό. Δεν είμαστε πια απλώς μια εταιρεία κοινωνικών μέσων. Είμαστε μια εταιρεία metaverse που συνδέει τους ανθρώπους σε διαφορετικές πλατφόρμες και πραγματικότητες», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

 

 

Photo by Firmbee.com on Unsplash

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις