Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση 1 δισ. δολ. της Cisco για το ψηφιακό μέλλον της Αγγλίας!

Κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια σε χρονικό ορίζοντα 3 έως 5 ετών δεσμεύθηκε να επενδύσει στην Αγγλία η Cisco προκειμένου να υποστηρίξει το επόμενο στάδιο των πλάνων ψηφιοποίησης της χώρας, όπως αποφασίστηκε έπειτα από συνάντηση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, David Cameron και του Υπουργού Επιχειρηματικότητας, Sajid Javid με τον απερχόμενο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cisco, John Chambers και τον νέο CEO της εταιρείας, Chuck Robbins.

Επιπροσθέτως, η Cisco δεσμεύτηκε να επενδύσει ποσό της τάξεως των 150 εκατ. δολαρίων σε βρετανικές startups που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα του Internet of Everything (IoE). Σε αυτόν, περιλαμβάνονται εφαρμογές και τεχνολογίες κατά μήκος των χρηματο-οικονομικών, του λιανεμπορίου, της φροντίδας υγείας, καθώς επίσης και της ανάπτυξης “έξυπνων” πόλεων.

Στα ενδιαφέροντα της Cisco βρίσκεται και η καινοτομία στον τομέα των λύσεων της κυβερνο-ασφάλειας. Ως μέρος της νέας συμφωνίας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Cisco, προβλέπεται να διατεθούν κεφάλαια και για περαιτέρω εξαγορές εκ μέρους της τελευταίας στο “νησί”, καθώς την τελευταία πενταετία έχουν εξαγοραστεί μια σειρά από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ασύρματου λογισμικού, της παροχής επόμενης-γενιάς βίντεο, καθώς επίσης και των τεχνολογιών ασφάλειας που στηρίζονται στο cloud.

Υπογραμμίζεται, τέλος, πως η Μ. Βρετανία αποτελεί για την Cisco τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, στην οποία και διαθέτει 7.000 υπαλλήλους, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται η δημιουργία ακόμη 200 νέων θέσεων εργασίας υψηλής αξίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις