Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

OpenAI: Η τρίτη έκδοση του DALL-E είναι πιο δημιουργική από ποτέ

Στη νέα έκδοση οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν μια εντολή για μια εικόνα και να προσαρμόσουν το αίτημά τους μέσω της συνομιλίας με το ChatGPT

H OpenAI κυκλοφόρησε το DALL-E 3, την τελευταία έκδοση του AI εργαλείου της για τη μετατροπή κειμένου σε εικόνα. Η νέα έκδοση είναι πιο δημιουργική από την προηγούμενη και προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στη νέα έκδοση του DALL-E οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν μια εντολή για μια εικόνα και να προσαρμόσουν το αίτημά τους μέσω της συνομιλίας με το ChatGPT.

«Το DALL-E 3 μπορεί να μεταφράσει λεπτομερή αιτήματα σε εξαιρετικά λεπτομερείς και ακριβείς εικόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Σύμφωνα με την OpenAI το DALL-E 3 θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Για παράδειγμα θα περιορίζεται η δυνατότητας να δημιουργεί βίαιο, ακατάλληλο για ανηλίκους ή ρητορικής μίσους, περιεχόμενο.

Επίσης, μια πολύ σημαντική προσθήκη είναι το γεγονός ότι θα μπορεί να απορρίπτει αιτήματα για εικόνες δημόσιου προσώπου με το όνομά του ή εκείνα για εικόνες στο στιλ ενός καλλιτέχνη εν ζωή. Ακόμα, το εργαλείο θα δίνει την επιλογή στους καλλιτέχνες να επιλέγουν το περιεχόμενο τους, αλλά και να το αφαιρούν από τα μελλοντικά γλωσσικά μοντέλα. Μέσω μιας ειδικής φόρμας στη σελίδα οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την αφαίρεση του περιεχομένου τους. Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις παραβιάσεις των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών από εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Το DALL-E 3 θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες ChatGPT Plus και Enterprise τον Οκτώβριο μέσω του API.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις