Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλοι αστέρες του Hollywood γίνονται AI chatbots από την Meta!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δίνει τη δική του απάντηση στο ChatGTP, παρουσιάζοντας τον ψηφιακό βοηθό Meta AI για το WhatsApp, το Messenger και το Instagram

Τη δική της απάντηση στο ChatGTP δίνει η Meta, καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει ένα chatbot για το WhatsApp, το Messenger και το Instagram. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Meta Connect 2023, ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε τον ψηφιακό βοηθό Meta AI, ο οποίος θα βοηθάει τους χρήστες να λύσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ακόμα, η εταιρεία παρουσίασε διάφορα chatbots, τα οποία έχουν τη μορφή μεγάλων αστέρων από τον χώρο του διαδικτύου, του θεάματος και του αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Meta συνεργάστηκε με αρκετές διασημότητες όπως ο Snoop Dogg, η Charli D’Amelio, ο MrBeast (Jimmy Donaldson), ο Tom Brady και η Kendall Jenner, δημιουργώντας αντίστοιχους AI χαρακτήρες.

Για την ακρίβεια, έχουμε να κάνουμε με προσποιημένα chatbots, τα οποία όμως στοχεύουν να δώσουν κάτι περισσότερο από απλές απαντήσεις. Τα συγκεκριμένα avatars διασημοτήτων έχουν σχεδιαστεί για ψυχαγωγούν τους χρήστες με τη μοναδική τους προσωπικότητα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη Meta, ο χαρακτήρας του «θρύλου» του NFL Tom Brady, θα ονομάζεται “Bru” και θα αναλάβει ζητήματα που άπτονται του αθλητισμού. Ο YouTuber MrBeast, πάλι, θα είναι ο “Zach”, ένας μεγάλος αδελφός που θα «αναλάβει να σας περιπαίζει».

Ωστόσο, προς το παρόν οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα chatbots μόνο μέσω κειμένου, καθώς οι φωνητικές δυνατότητες αναμένεται να καταφθάσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Πίσω από το Meta AI βρίσκεται το Llama 2, το πιο πρόσφατο γλωσσικό μοντέλο μεγάλης κλίμακας που έχει αναπτύξει η εταιρεία, ενώ χάρη σε μια πρόσφατη συμφωνία με τη Microsoft, οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο θα παρέχονται από τη μηχανή αναζήτησης Bing. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με την Bing, θα παρέχεται επίσης πρόσβαση σε διάφορα  εργαλεία δημιουργίας εικόνων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι νέες AI λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες του WhatsApp, του Instagram και του Messenger από τον Οκτώβριο, αρχικά στις Η.Π.Α και στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις