Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crypto: Γιατί «έκαναν φτερά» 40 δισ. δολάρια μέσα σε δυο μέρες

Η τιμή του Bitcoin έπεσε 2% και έφτασε μια ανάσα από τις 27.000 δολάρια, την ίδια στιγμή που τα altcoins παραμένουν «στο κόκκινο»

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχτηκε έντονες πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες με το Bitcoin να αποτελεί το τελευταίο “προπύργιο” που αντιστεκόταν στη συγκεκριμένη αγορά, όμως η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς του κρυπτονομίσματος κατέγραψε σημαντικά μεγάλες απώλειες τις τελευταίες 48 ώρες.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε 2% και έφτασε μια ανάσα από τις 27.000 δολάρια, την ίδια στιγμή που τα altcoins παραμένουν «στο κόκκινο». Σύμφωνα με Coin Metrics, τις τελευταίες δύο ημέρες χάθηκαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Νo 1 crypto blue chip έχασε το όριο των 28.000 δολαρίων την περασμένη Πέμπτη, όπου η εξέλιξη αυτή οδήγησε το crypto στα 27.200 δολάρια την Παρασκευή. Ωστόσο, το Bitcoin αυξήθηκε περαιτέρω το Σάββατο, ξεπερνώντας τα 28.000 δολάρια.

Πάλι όμως η άνοδος ήταν βραχύβια, με το BTC το Σαββατοκύριακο να βρίσκεται λίγο κάτω από τα 28.000 δολάρια. Τη Δευτέρα, το Bitcoin άρχισε να χάνει έδαφος, αντιστεκόμενο σε σχέση με τα άλλα altcoins που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις αναταραχές της αγοράς που προκλήθηκαν στις αγορές από τον πόλεμο στο Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Επισημαίνεται ότι την Τρίτη (10/10) το Bitcoin αναπήδησε στα 27.500 δολάρια, φθάνοντας σε χαμηλό 10 ημερών στη συνέχεια στα 27.000 δολάρια.

Κεφαλαιοποίηση BTC

Η κεφαλαιοποίηση του BTC έχει κατέβει από τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η κυριαρχία του έναντι των altcoins παραμένει πάνω από το 50%. Την προηγούμενη εβδομάδα το Ethereum είχε φτάσει στα 1.700 δολάρια αλλά πλέον η τιμή του βρίσκεται στα 1.550 δολάρια, μετά από άλλη μια ημερήσια πτώση 2%.

Το XRP της Ripple παραμένει κάτω από το όριο – στήριγμα των 0,50 σεντς, έχοντας χάσει το 3% της αξίας του το τελευταίο 24ωρο.Επίσης, τα Solana, Cardano, Dogecoin, Tron, Polkadot και Polygon βρίσκονται στο «κόκκινο». Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης υπολογίζεται στα 1,050 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coin Metrics.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις