Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Google απέτρεψε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS στην ιστορία

Η συγκεκριμένη επίθεση DDoS ήταν 7,5 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη που κατείχε το ρεκόρ στα 46 rps

Η Google ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS (Distributed Denial of Service) (κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών) που επιχειρήθηκε ποτέ και συνεργαζόμενη με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντόπισε την ευπάθεια που κατέστησε εφικτή αυτή την απόπειρα. Το ίδιο γεγονός της επίθεσης ανέφεραν τόσο η Amazon όσο και η Cloudflare σε δικές τους δημοσιεύσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν μια επίθεση DDoS συμβαίνει όταν ένας χάκερ στέλνει μεγάλη κίνηση σε ένα δίκτυο ή ένα διακομιστή προκειμένου να συντρίψει το σύστημα και να διαταράξει την ικανότητά του να λειτουργήσει. Αυτές οι επιθέσεις χρησιμοποιούνται συνήθως για να ρίξουν προσωρινά έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή και μπορούν να διαρκέσουν μερικές ημέρες κάθε φορά ή ακόμη και περισσότερο.

Η Google, ανέφερε στο επίσημο ιστολόγιο της ότι η επίθεση DDoS ήταν 7,5 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη που κατείχε το ρεκόρ στα 46 rps, καθώς στις συγκεκριμένες επιθέσεις 398 εκατομμύρια αιτήματα ανά δευτερόλεπτο [requests per second (rps)].

 


Όπως αναφέρει η εταιρεία, το τελευταίο κύμα επιθέσεων ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και συνεχίζει να στοχεύει μεγάλες υποδομές που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες της Google και το Google Cloud. Η ευπάθεια εντοπίστηκε και ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους άμεσα για να λάβουν τα μέτρα τους.

Η Google αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο πρωτόκολλο HTTP/2 με μια νέα τεχνική “Rapid Reset” και προτρέπει τις εταιρείες να ελέγξουν τους server τους για προβλήματα, και σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα να εφαρμόσουν το patch που διορθώνει τη συγκεκριμένη αδυναμία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις